Komt 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix er nog wel?

Komt Avatar-serie van Netflix er nog wel?

Avatar: The Last Airbender krijgt nu meerdere series, wat zijn de gevolgen?

Jim Pedd, 1 maart 2021 om 19:58

Netflix werkt nog altijd aan een live-action Avatar: The Last Airbender-serie. Maar wat zijn de consequenties van de recente ontwikkelingen rond de franchise voor die serie?
Recent leerden we dat bedenkers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino de franchise enorm gaan uitbreiden voor Nickelodeon. Ze komen met een film, series, shorts en veel meer. Al die projecten staan helemaal los van de serie die Netflix in de maak heeft.

Verloren enthousiasme
Konietzko en DiMartino tekenden bij Netflix voor de serie, die daardoor heel wat geloofwaardigheid won bij de fans. Maar de twee vertrokken als gevolg van wat volgens hen creatieve meningsverschillen met Netflix waren.

Het vertrek zal ertoe leiden dat nu in elk geval twijfel ontstaat over het project van Netflix. Daar keken heel wat mensen naar uit, maar het verdwijnen van de showrunners deed dat enthousiasme al wegebben.

Maar het maakt de Avatar-serie van Netflix een stuk minder geloofwaardig voor de fans. De vraag is immers hoeveel die nog te betekenen heeft als de twee showrunners en bedenkers zelf andere projecten maken. Dat zal de nieuwe serie minder interessant maken en er vermoedelijk ook voor zorgen dat de Netflix-serie buiten het echte canon belandt.

Het is dus maar de vraag of Netflix door moet gaan met de serie. Tegelijk heeft men de rechten nog in handen en kan het best dat de serie een succes blijkt.

Lees ook: Fans van 'Avatar: The Last Airbender' gaan los op social media na nieuws van Paramount

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbenders'-makers komen met nieuwe Avatar-serie

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, Netflix, Bryan Konietzko, Michael Dante DiMartino, Nickelodeon

Populair nieuws