'Avatar: The Last Airbenders'-makers komen met nieuwe Avatar-serie

Nieuwe 'Avatar: The Last Airbender'-serie op komst

Makers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko mogen de serie maken onder een eigen label.

Jim Pedd, 25 februari 2021 om 10:13

Negentien jaar nadat Avatar: The Last Airbender begon, gaat de franchise weer door onder leiding van makers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko. Het tweetal krijgt namelijk de leiding over Avatar Studios.
Die studio is opgericht voor ViacomCBS en Nickelodeon en is puur en alleen opgericht om films en series te ontwikkelen in de franchise. Het initiatief staat los van Netflix, dat een live-action verfilming van de serie wil ontwikkelen en dat in eerste instantie deed met DiMartino en Konietzko.

Nieuwe films en series
De bedoeling is om zowel films als series te ontwikkelen binnen Avatar Studios. Het eerste project is een animatiefilm die later dit jaar in productie genomen wordt. Verder kijken de makers naar nieuwe series om te maken.

"We zijn Brian Robbins en Ramsey Naito enorm dankbaar voor hun enthousiasme en respect voor Avatar, en ons als makers. Vanaf het begin hebben ze onze ambitieuze plannen ondersteund en voor een positieve, proactieve omgeving gezorgd," aldus het tweetal in een statement.

Dat lijkt een beetje een dis in de richting van Netflix, want het tweetal vertrok nadat ze creatieve meningsverschillen met Netflix hadden. "We zijn blij om terug te zijn bij Nickelodeon, waar Avatar begonnen is, om te doen wat we het beste kunnen op de grootst mogelijke manier."

Lees ook: Netflix wijzigt deze details in live-action 'Avatar: Last Airbender'

Lees ook: Live-action 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix vindt nieuwe maker

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko, Netflix, Nickelodeon, Avatar Studios

Populair nieuws