'WandaVision': Dit betekenen alle reclames in de Marvel-serie

'WandaVision': Dit betekenen alle reclames

We weten eindelijk hoe we alle reclames in WandaVision moeten plaatsen.

Jim Pedd, 2 maart 2021 om 07:05

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Eindelijk weten we wat al die reclames in WandaVision te betekenen hebben. Elke aflevering die we tot nu toe zagen, op nummer 8 na, bevatte verwijzingen naar sitcoms en ook typische televisiereclames.
Die reclames kunnen we nu eindelijk in hun context zetten. Let op: dit artikel bevat SPOILERS voor aflevering 8 van de serie.

Een korte recap
In aflevering 8 zagen we hoe de heks Agatha Harkness onze Wanda Maximoff meenam op een reisje door haar verleden. Wanda moest een aantal van de meest traumatische momenten uit haar leven opnieuw beleven. En die momenten geven de reclames duidelijk context.

De dood van Wanda's ouders als gevolg van een bom van Stark Industries, liet zien hoe alles van start ging. Het explosief bleef twee dagen lang voor het gezicht van Wanda en Pietro liggen. En piepte, een beetje zoals de Stark Toaster uit aflevering 1.

Daarna zagen we hoe Wanda gerekruteerd werd door HYDRA en hoe zij onderdeel uitmaakte van experimenten met de Soul Stone. Dat ze gehersenspoeld en geradicaliseerd raakte door Hydra, werd naar verwezen door het Strucket Watch uit aflevering 2 en de Hydra Soak uit aflevering 3.

Een aantal van de andere reclames kregen niet zoveel context. Maar tegelijk lijken de Lagos-doekjes uit aflevering 5 een verwijzing te zijn naar het incident in Lagos in Captain America: Civil War. Daarna zien we Yo Magic-yoghurt in aflevering 6, die te maken zal hebben met Agatha die probeert te leren van de krachten van Wanda. Aflevering 7 heeft nog Nexus-antidepressiva, die verwijzen naar de mogelijkheid dat Wanda een Nexus Being is.

Lees ook: Disney+ was in januari populairder dan Netflix

Lees ook: 'WandaVision' krijgt extra lange seizoensfinale

Lees meer over: WandaVision, MCU, Disney Plus

Populair nieuws