search
'Game of Thrones': Hoe oud worden de draken eigenlijk?
Series / Featured

'Game of Thrones': Hoe oud worden de draken eigenlijk?

Er waren er in het begin drie in de serie Game of Thrones; hoe oud konden ze worden?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In Game of Thrones heeft Daenerys als eerste in jaren drie draken: Drogon, Rhaegal en Viserion. De drie zijn de enige draken in de serie. Hoe oud kunnen ze eigenlijk worden?

De draken waren de eerste die leefden na generaties waarin geen levend mens in Westeros ze gezien hadden. Na hun geboorte groeiden de draken snel en nam Daenerys hen mee op haar reizen. Ze leerde hen zelfs het commando 'dracarys', waarmee ze vuur ademen op haar commando.

Hoe oud?
Game of Thrones bevestigt slechtst zelden hoe oud personagtes zijn. In de boeken is dat trouwens wel, maar de serie vliegt het anders aan. Gelukkig weten we wel dat het eerste seizoen zich afspeelt in 298 AC (After Conquest) en het achtste in 305 AC. Er zitten dus zeven jaren tussen, waarbij de draken zeven jaar oud zijn.

Twee van de drie draken overleefden helaas de gebeurtenissen van de serie niet. Maar er is er nog eentje over: Drogon. Hij kan nog wel even mee als we kijken naar de franchise.

Draken lijken namelijk eeuwen oud te kunnen worden. De grootste draak van de familie Targaryen was Balerion. Die was bijna 200 jaar oud toen hij om het leven kwam. Als Drogon zichzelf veilig weet te houden, kan hij dus behoorlijk oud worden!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen