Waarom 'Game of Thrones' deze verhaallijn uit de boeken wegliet

Waarom Game of Thrones deze verhaallijn wegliet

De serie Game of Thrones negeerde volledig het verhaal rond Mance, de Night's Watch en de kinderen van Ned Stark, waarom eigenlijk?

Jim Pedd, 23 februari 2021 om 08:08

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het vijfde seizoen van Game of Thrones was een seizoen vol ontwikkelingen voor de Night's Watch. Maar er had naast de moord op Jon Snow nog een plottwist in kunnen zitten.
In de boeken geeft Stannis Baratheon de opdracht om Mance Rayder, de King-Beyond-the-Wall te doden. Hij weigerde namelijk op z'n knie te gaan. In zowel de boeken als de serie van HBO werd Mance aan de staak gezet om levend verbrand te worden. Dankzij een pijl van Jon Snow kreeg hij een snelle dood. Maar de serie wijkt vanaf dit punt af van de boeken.

Wat is er anders?
In het boek A Dance of Dragons komen we er gaandeweg achter dat Mance nog leeft. De man die vermoord werd is Rattleshirt, ofwel de Lord of Bones. Hij werd vermomd door Melisandre, zodat hij eruit zag als Mance. In de serie kwam Rattleshirt om het leven bij Hardhome en was Mance Rayder echt dood.

De reden waarom Mance's leven gespaard wordt in de boeken, is zodat hij naar Winterfell gestuurd wordt om het leven van Arya Stark te redden van Ramsay Bolton. Mance weet het kasteel te infiltreren met zes van zijn speervrouwen.

Het verhaal condenseren
De serie Game of Thrones moest natuurlijk heel wat schrappen uit de dikke boeken van George R.R. Martin. Die tellen elk meer dan vijfhonderd pagina's, en zitten vol met plotpunten en twists die echt niet verteld kunnen worden in de serie.

Dat de HBO-serie een verhaal van 70 uur vertelde, maakt het ook moeilijk om al dit soort verhaallijnen te tonen. Het hele verhaal rond Mance is in de boeken nogal overdreven tegen de tijd dat hij naar Winterfell gestuurd wordt. Dat goed vertellen zonder dat het overdreven voelde, lijkt wat lastig.

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver vindt happige fans eikels

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin heeft veelbelovend nieuws

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Mance Rayder

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws