search
'Game of Thrones'-schrijver vindt happige fans eikels
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver vindt happige fans eikels

George R.R. Martin vindt het maar niets dat sommige fans heel erg uitkijken naar zijn nieuwe boek.

Een jaar geleden was George R.R. Martin nog best stellig. Het volgende boek in A Song of Ice and Fire zou in 2020 klaar zijn. Maar nu stelt hij die belofte niet gemaakt te hebben. Sterker nog: hij vindt de fans die hem willen houden aan deze zelfgemaakte deadline maar een stelletje eikels.

Er wordt al sinds 2011 gewacht op het zesde boek in de franchise, The Winds of Winter. De schrijver vertelde dat, als zijn boek niet klaar was voor de zomer van 2020 (toen in Nieuw-Zeeland Wondercon plaats moest vinden), hadden fans "hierbij mijn geschreven toestemming" dat ze hem mochten opsluiten in een "klein huisje op White Island, tot ik klaar ben".

Een stel eikels
Maar dat haalde de schrijver niet. En in een nieuwe blog, vond hij het maar niets dat mensen hem daar aan wilden houden.

"Ik zal geen voorspellingen doen over wanneer ik klaar ben. Elke keer dat ik dat doe, zien de eikels op het internet dat als een 'belofte' en wachten ze vervolgens happig tot ik die deadline gemist heb om mij te kunnen kruisigen. Ik kan alleen zeggen dat ik hoopvol ben."

Vorig jaar schreef Martin enkele honderden pagina's van zijn nieuwe boek, en hoopt hij dit jaar flink verder te kunnen.

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin heeft veelbelovend nieuws

Lees ook: 'Game of Thrones': Hoe liep het eigenlijk af met de Night's Watch?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen