search
'Star Trek': Waarom keert Kate Mulgrew terug?

'Star Trek': Waarom keert Kate Mulgrew terug?

De actrice is straks te horen in Star Trek: Prodigy, wat toch wel een beetje verrast.

Jim Pedd
Actrice Kate Mulgrew keert terug als een van de grootste kapiteins die Starfleet heeft gehad: Kathryn Janeway. Ze doet dat niet in live-action (althans, niet nu), maar wel in een animatieserie genaamd Star Trek: Prodigy.

Die serie volgt een groepje avontuurlijke kinderen die een ongebruikt Federation-schip ontdekken en dat gebruiken om de ruimte in te vliegen.

Waarom weer terug?
De site CBR sprak met Mulgrew en vroeg haar waarom ze ervoor koos om als Janeway terug te keren. Voor haar bleek dat vooral te maken hebben met de aantrekkingskracht van de serie, die een jonger publiek zou kunnen bereiken.

"Ze is er altijd in mijn leven," aldus Mulgrew. "Er gaat geen dag voorbij zonder dat iemand mij herinnert aan Janeway, of iets over de toekomst van Janeway. En toen Alex Kurtzman mij benaderde deed ik Mr. Mercedes en was ik wel benieuwd, ook een beetje verrast door het idee om betrokken te zijn bij een animatieserie."

"Ik hou er ook van om mijn stem te gebruiken, van de eenzaamheid van het opnamehokje. Ik hou van de vrijheid die dat biedt. Star Trek is echt een cadeau dat maar blijft geven."Aanbevolen artikelen