search
'WandaVision' had oorspronkelijk meer afleveringen
Series / Nieuws

'WandaVision' had oorspronkelijk meer afleveringen

De serie WandaVision kreeg maar negen afleveringen; hoe zat het eigenlijk met de oorspronkelijke plannen?

Gedurende negen afleveringen en acht weken was WandaVision te zien op Disney+. Het eerste seizoen is nu al voorbij.

Fans dachten enige tijd dat er een geheime tiende aflevering gemaakt zou zijn, die aan het einde aangekondigd zou worden. Dat bleek niet het geval te zijn. Maar het is nu wel zeker dat er oorspronkelijk plannen waren voor een tiende aflevering.

Tien afleveringen
Regisseur Matt Shackman was te gast bij de Fatman Beyond-podcast. Hij vertelde over de plannen voor de serie, die tijdens het maken gewijzigd werden, waardoor het aantal afleveringen ook afnam.

"De zaken veranderen continu en werden ook constant herschreven. Het verhaal veranderde, vooral veel van de dingen in de echte wereld en in de finale," aldus Shakman.

"Op een gegeven moment hadden we tien afleveringen gepland en zagen we dat er een aantal afleveringen juist ingekort werden. Maar goed, je doet uiteindelijk alles wat mogelijk is om het ritme beter te laten voelen. Het verandert dus echt constant."

Er was dus wel ooit sprake van mogelijk tien afleveringen, maar we eindigden met negen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen