search
Remake van Nederlandse dramaserie 'ANNE+' aangekondigd
Series / Nieuws

Remake van Nederlandse dramaserie 'ANNE+' aangekondigd

Eerder raakte ook reeds bekend dat er een film zou verschijnen over de reeks...

Geoffrey Ketels
De Nederlandse dramaserie ANNE+ gaat de internationale tour op. In Duitsland wordt namelijk gewerkt aan een remake van de reeks. Eerder werd ook al aangekondigd dat er een speelfilm zou verschijnen.

Het eerste seizoen van ANNE+ was uitsluitend online te bekijken. Dat seizoen bestond overigens uit zes afleveringen. Het is de bedoeling dat men in Duitsland dezelfde strategie gaat toepassen. Ook daar zullen de afleveringen van het eerste seizoen dus enkel en alleen online te bekijken zijn.

De productie van de Duitse remake is in handen van MadeFor, het Duitse dochterbedrijf van EndemolShine. Tot dusver verschenen er twee seizoenen van de serie. Sinds vorige week is ze ook te bekijken op de populaire streeamingdienst Netflix.

Hanna van Vliet
Actrice Hanna van Vliet schittert in de serie ANNE+ als een studente die terugdenkt aan alle liefdes die ze in haar studietijd heeft gekend. De serie kon rekenen op heel wat lovende kritieken. Zowel de verfrissende stijl als de zogenaamde queer representatie werden geroemd.

De serie slaagde er in totaal ook in om twee keer genomineerd te zijn voor de Prix Europa. Daarnaast werd ze ook verschillende keren geselecteerd voor internationale filmfestivals.

Wanneer Duitse remake precies zal verschijnen is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen