search
Nieuw op Netflix: De spannende thrillerserie 'Dealer (Caïd)'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De spannende thrillerserie 'Dealer (Caïd)'

Weet deze nieuwe Franstalige reeks het succes van 'Lupin' te herhalen?

Geoffrey Ketels
Franstalige series blijken het doorgaans behoorlijk goed te doen op streamingdienst Netflix. Na het succes van de serie Lupin werd nu ook de nieuwe thrillerserie Dealer aan haar aanbod toegevoegd.

De serie vertelt het verhaal van de filmregisseur Franck die er voor heeft gekozen om een beruchte drugsdealer te volgen. De filmregisseur wordt gespeeld door acteur Sébastien Houbani terwijl Abdramane Diakité in de huid kruipt van drugsdealer Tony. Vooraleer de filmregisseur het goed en wel beseft maakt hij deel uit van een bendeoorlog die zich afspeelt in Zuid-Frankrijk.

Voor deze reeks geldt dat ze is gebaseerd op de gelijknamige film die het levenslicht zag in het jaar 2017. Deze film kwam van de hand van Ange Basterga en Nicolas Lopez. Beiden zijn ook betrokken bij deze nieuwe serie. Dit wel nog samen met verschillende andere schrijvers.

Gelijknamige film
Dealer (Caïd) profileert zich als een bikkelharde en spannende thrillerserie die alles in het werk zal stellen om het succes van Lupin te evenaren. Of het daar ook in zal slagen is uiteraard nog maar zeer de vraag.

Wil je graag deze nieuwe serie van Franse bodem bekijken? Dat is vanaf nu mogelijk op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen