search

Ons nieuws van maandag 15 maart 2021

Laatste seizoen 'Van Helsing' komt er al snel aan!
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Van Helsing' komt er al snel aan!

Het vijfde en laatste seizoen van 'Van Helsing' laat niet lang meer op zich wachten...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor fans van de serie Van Helsing. Het vijfde en tevens ook laatste seizoen gaat binnenkort in première!

De productie van het vijfde en finale seizoen van Van Helsing werd geplaagd door heel wat uitstel. Nu lijkt er dan uiteindelijk toch licht te zijn aan het einde van de tunnel. Het laatste seizoen is namelijk vanaf volgende maand te bekijken bij Syfy.

De serie Van Helsing ging in première in het jaar 2016. Nu, op 16 april 2021 zal de première van het laatste seizoen plaatsvinden bij Syfy. Het laatste seizoen zal bestaan uit 13 afleveringen. Bovendien raakte eerder reeds bekend dat er zich voor het laatste seizoen drie nieuwe namen bij de cast zullen voegen.

Vanessa Van Helsing
De serie vertelt uiteraard het verhaal van Vanessa Van Helsing. Zij is een verre verwant van de alom bekende vampierjager Abraham Van Helsing. Op een bepaald ogenblik ontwaakt ze uit een diepe coma om er achter te komen dat de wereld werd overgenomen door vampieren. Zij is de laatste van de mensheid.

Het vijfde seizoen van Van Helsing gaat aldus in première op 16 april 2021. Een voorsmaakje van het laatste seizoen krijg je door middel van de onderstaande trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaadserie 'Bloodlands' krijgt dan toch een vervolg
Series / Nieuws

Misdaadserie 'Bloodlands' krijgt dan toch een vervolg

Het leek er eigenlijk toch vooral naar uit te zien dat de reeks slechts één seizoen zou krijgen...

Geoffrey Ketels
Ben jij één van de vele fans van de misdaadserie Bloodlands? Dan hebben we goed nieuws voor jou in petto!

In eerste instantie leek het er sterk naar uit te zien dat het bij één seizoen zou blijven voor de Britse misdaadserie Bloodlands. Nu heeft de BBC toch een tweede seizoen aangekondigd. Dat is best snel, want het eerste seizoen ging nog maar in première op 21 februari. De laatste aflevering was te bekijken op BBC One op 14 maart.

In het Verenigd Koninkrijk verraste de serie vriend en vijand. De première-aflevering was dan ook goed voor zomaar even 8,2 miljoen kijkers. Daarmee werd ze de grootste, nieuwe dramaserie première sinds juni voor de BBC.

Noord-Ierland
Bloodlands speelt zich af in Noord-Ierland en vooral daar keken dan ook heel wat mensen, zomaar even 50 procent van het totale aantal kijkers. In de Verenigde Staten wordt de serie uitgezonden vanaf vandaag, 15 maart 2021 bij de AMC streamingdienst Acorn TV.

Wanneer het tweede seizoen van Bloodlands te zien zal zijn is tot dusver nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er een vijfde seizoen van 'Sherlock'? Benedict Cumberbatch geeft antwoord
Series / Nieuws

Komt er een vijfde seizoen van 'Sherlock'? Benedict Cumberbatch geeft antwoord

Benedict Cumberbatch wil wel, maar hij heeft een behoorlijk drukke agenda. De kans lijkt klein.

Acteur Benedict Cumberbatch is tegenwoordig vooral bekend als de Sorcerer Supreme van het Marvel Cinematic Universe. Daarvoor was hij een van de hoofdrolspelers in BBC-hit Sherlock. Die rol maakte hem een wereldberoemd acteur.

Ondanks de grote populariteit van de serie, is het lange tijd onduidelijk hoe het zit met de toekomst van de serie. Er zat lange tijd tussen het derde en vierde seizoen, en de laatste rits afleveringen was in 2017 te zien. Bovendien eindigden die aflevering redelijk definitief. Maar er is nog altijd meer mogelijk.

Vijfde seizoen
Cumberbatch sprak met Collider over de mogelijkheid van een vijfde seizoen. Hij wil er geen nee tegen zeggen, maar voorlopig is de kans klein dat er iets nieuws gaat komen.

"Ik ben echt de slechtste persoon om deze vraag aan te stellen. Ik zeg natuurlijk nooit nee hiertegen. Maar ik weet het niet," begon de acteur het interview.

"Ik ben eigenlijk ook de slechtste persoon om dit aan te vragen omdat mijn agenda behoorlijk, behoorlijk vol zit op dit moment. Maar dat geldt ook voor Martin [Freeman], en een aantal van de andere hoofdrolspelers. Dus, wie weet? Misschien kan het op een dag als het script goed is. En ik zeg 'het script', misschien wordt het een film en geen serie? Wie weet. Maar hoe dan ook: vooralsnog niet."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Razend spannende Mexicaanse serie onderweg naar Netflix
Series / Nieuws

Razend spannende Mexicaanse serie onderweg naar Netflix

De serie belooft de kijker vaak op het puntje van haar stoel te doen belanden...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De voorbije tijd zijn er op Netflix menig aantal verschillende Spaanstalige series verschenen die het uitstekend hebben gedaan. Later deze maand komt er met Quién Mató a Sara nog zo'n serie naar de streamingdienst. Ook de verwachtingen rond deze lekker spannende serie zijn alvast hooggespannen.

Eigenlijk is Quién Mató a Sara geen Spaanse, maar een Mexicaanse productie. In deze reeks volgen we in het bijzonder ílex (gespeeld door Manolo Cardona) die ten onrechte in de gevangenis zit voor de moord op zijn zus Sara.

Wanneer ílex eindelijk vrijkomt heeft hij maar één doel voor ogen en dat is de moordenaar van zijn zus vinden. De man die hij eigenlijk altijd heeft verdacht van de moord blijkt echter al snel onschuldig te zijn. De vraag is dan natuurlijk wie Sara wel heeft vermoord. De zoektocht naar de moordenaar wordt niet alleen lang, maar bovendien ook ongelofelijk gevaarlijk.

Veelbelovende serie
De verwachtingen rond deze serie zijn in ieder geval hooggespannen. Dat niet alleen omwille van het plot, maar ook omdat het script is geschreven door niemand minder dan Jose Ignacio Valenzuela. Hij is niet alleen de maker van deze thrillerreeks, maar was in het verleden ook al goed voor verschillende soap opera's en boeken. Het is dan ook vooral uitkijken naar wat hij van deze serie heeft gemaakt.

Ben jij ook al benieuwd naar het verhaal van Quién Mató a Sara? Dan hoef je niet erg lang meer te wachten. De serie is namelijk te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 25 maart 2021.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De spannende thrillerserie 'Dealer (Caïd)'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De spannende thrillerserie 'Dealer (Caïd)'

Weet deze nieuwe Franstalige reeks het succes van 'Lupin' te herhalen?

Geoffrey Ketels
Franstalige series blijken het doorgaans behoorlijk goed te doen op streamingdienst Netflix. Na het succes van de serie Lupin werd nu ook de nieuwe thrillerserie Dealer aan haar aanbod toegevoegd.

De serie vertelt het verhaal van de filmregisseur Franck die er voor heeft gekozen om een beruchte drugsdealer te volgen. De filmregisseur wordt gespeeld door acteur Sébastien Houbani terwijl Abdramane Diakité in de huid kruipt van drugsdealer Tony. Vooraleer de filmregisseur het goed en wel beseft maakt hij deel uit van een bendeoorlog die zich afspeelt in Zuid-Frankrijk.

Voor deze reeks geldt dat ze is gebaseerd op de gelijknamige film die het levenslicht zag in het jaar 2017. Deze film kwam van de hand van Ange Basterga en Nicolas Lopez. Beiden zijn ook betrokken bij deze nieuwe serie. Dit wel nog samen met verschillende andere schrijvers.

Gelijknamige film
Dealer (Caïd) profileert zich als een bikkelharde en spannende thrillerserie die alles in het werk zal stellen om het succes van Lupin te evenaren. Of het daar ook in zal slagen is uiteraard nog maar zeer de vraag.

Wil je graag deze nieuwe serie van Franse bodem bekijken? Dat is vanaf nu mogelijk op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erg goed nieuws over de toekomst van 'Outlander'
Series / Nieuws

Erg goed nieuws over de toekomst van 'Outlander'

Het zevende seizoen voor Outlander is dan ook goed gekeurd door zender Starz.

De tv-serie Outlander is een flink hit voor de Amerikaanse zender Starz. De serie gebaseerd op de boekenreeks van Diana Gabaldon is in Nederland op Netflix te volgen. De reeds verschijnen vijf seizoenen kun je op de streaming terugkijken.

Recent gingen de opnames van start voor het zesde seizoen dat gebaseerd wordt op het boek A Breath of Snow and Ashes. Nu is bekend dat er ook een zevende seizoen wordt gemaakt.

An Echo in the Bone
En dat zevende seizoen wordt een verfilming van het zevende boek in de Outlander-reeks en deze heeft de titel An Echo in the Bone. Het zevende seizoen moet opnieuw bestaan uit twaalf afleveringen.

"We zijn zo blij dat Starz ons de kans heeft gegeven om de epische 'Outlander'-reis voort te zetten," aldus showrunner Matthew B. Roberts. "We kunnen niet wachten om de schrijverskamer binnen te gaan en An Echo in the Bone te vertalen [naar het kleine scherm]. We kijken ernaar uit om de fans nog een seizoen van dit opwindende verhaal te geven."

Outlander-sterren Caitriona Balfe, Sam Heughan, Sophie Skelton en Richard Rankin moeten allemaal terugkeren voor seizoen zeven.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oei! Netflix kan gedag zeggen tegen de troon van streamingland
Series / Streaming-diensten

Oei! Netflix kan gedag zeggen tegen de troon van streamingland

Het lijkt erop dat Netflix het niet kan winnen van Disney in al dit streaminggeweld.

Disney lijkt de troon van Netflix af te gaan pakken in het spel om de consument. De voorspelling is nu dat het bedrijf in 2024 de grootste aanbieder van streamingdiensten zal zijn.

The Walt Disney Company kondigde eerder deze maand aan dat Disney+ de 100 miljoen abonnees bereikt had. Dat was een prestatie waar Netflix een decennium voor nodig had. Als je ook het aantal abonnees van ESPN+ en Hulu meetelt, heeft Disney in 2024 naar verwachting meer abonnees dan Netflix.

Honderden miljoenen
Vorige maand kondigde Netflix nog aan dat het de 203,7 miljoen abonnees bereikt had. Amazon Prime Video heeft er intussen een kleine 147 miljoen wereldwijd. Dat aantal zal volgens analisten snel overschreden worden door Disney+.

De voorspelling is namelijk dat Disney+ in 2024 Amazon Prime Video inhaalt. In 2025 is Netflix nog dominant vergeleken met Disney+: dan heeft Netflix 286 miljoen abonnees en Disney+ zou er dan 247 miljoen hebben.

Tel je echter ook de abonnees van ESPN+ en Hulu mee, zal het Walt Disney Company Netflix binnen twee of drie jaar inhalen.

Voorspeld wordt namelijk dat Walt Disney in 2023 de 266 miljoen abonnees bereikt, tegenover 269 miljoen van Netflix. Een jaar later is het omgedraaid en denken analisten dat Netflix er 279 miljoen tegenover 295 miljoen van Disney heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Falcon and the Winter Soldier' moet tweede seizoen krijgen
Series / Nieuws

'Falcon and the Winter Soldier' moet tweede seizoen krijgen

Bereid je maar voor op meer? Of blijft het voor Falcon and the Winter Soldier bij 1 seizoen?

Als het aan regisseur Kari Skogland ligt, krijgt The Falcon and The Winter Soldier een tweede seizoen. De regisseur ziet het in elk geval helemaal zitten om Sam Wilson en Bucky Barnes meer avonturen te geven.

Komende vrijdag debuteert de serie op Disney+. We krijgen de komende zes weken nieuwe afleveringen te zien, van tussen de 45 en 55 minuten lang. Daarmee duiken we dan in het verhaal van Bucky en Sam, maar krijgen we ook te zien dat ze het moeilijk hebben met slechterik Baron Zemo.

Meer seizoenen
Als Skogland de kans krijgt, wil ze heel graag meer maken in de serie. Ze heeft ook wel recht van spreken: de maakte namelijk alle afleveringen.

The Direct interviewde Skogland en vroeg haar of er verhaaldetails zijn die ze in een tweede seizoen verder wil uitmeten. Daarop reageerde ze door te vertellen dat ze alles wat ze wilde in het eerste seizoen kon proppen. Maar dat er altijd ruimte is voor meer verhaal.

"Ik kan daar geen antwoord op geven, want er is niets in het eerste seizoen dat ik niet heb kunnen doen. Maar tegelijk is er nog veel meer te doen. Dus laten we hopen dat er een tweede seizoen komt. Maar ik heb geen idee of dit er zal komen of niet. Wel weet ik dat er altijd meer verhalen zijn om te verkennen."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-franchise komt weer met opvallende toevoeging?
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-franchise komt weer met opvallende toevoeging?

The Walking Dead komt al met een musical, maar mogelijk ook met een Indiana Jones-achtige serie.

AMC wil van de Walking Dead-franchise een eeuwigdurend product maken. Zelfs al eindigt de moederserie, de franchise moet echt alleen maar groeien.

Dat leidt al tot verschillende spin-offs. De komende jaren kunnen we bijvoorbeeld nog genieten van Fear the Walking Dead en het tweede en laatste seizoen van The Walking Dead: World Beyond. Daarnaast krijgen we als The Walking Dead voorbij is een nieuwe serie rond de verdere avonturen van Daryl en Carol en komt er een anthologieserie genaamd Tales of the Walking Dead. En dan zijn er nog de films rond Rick Grimes. Maar er komt meer.

Indiana Jones?
Lekker Daniel Richtman stelt op basis van zijn zoals gebruikelijk anonieme bronnen dat er een Indiana Jones-achtige serie op komst is. Dat project moet in elk geval qua look en feel overeen komen met de films waarin Harrison Ford de hoofdrol speelde.

Richtman meldt niet of het om een film of een serie gaat, enkel dat zoiets de hoop is van AMC.

Mocht het uitkomen, is dat nog een interessante invalshoek voor AMC met de franchise. We weten dat er ook al gewerkt wordt aan een musical in de franchise, dus waarom niet?Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' toont gave nieuwe beelden seizoen 6B
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' toont gave nieuwe beelden seizoen 6B

Dat ziet er helemaal niet slecht uit, dat nieuwe begin in de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het einde is een nieuw begin in Fear the Walking Dead. Een gloednieuwe trailer laat zien dat Morgan Jones en zijn groep overlevenden erachter zal komen wat de betekenis is achter die zin.

De cryptische boodschap werd in het eerste deel van het zesde seizoen meermaals uitgesproken door Virginia, de leider van de gevaarlijke Pioneers. Bovendien stond het als leus op diverse gebouwen en zelfs op een gestrande onderzeeboot.

Wat je opbouwt
Onderstaande teaser voor seizoen 6B laat zien dat de zin vooral slaat op wat je opbouwt. "Het gaat om de toekomst".Die toekomst beslaat ook groei, blijkt uit een poster die AMC vrijgaf voor dit tweede deel van het zesde seizoen. Hieronder zie je een Walker die begroeid is met bladeren, "nieuw leven":In dit tweede deel van het zesde seizoen zal duidelijk worden hoe groot de schade is die Virginia de groep heeft aangedaan. Nieuwe allianties vormen zich, relaties worden vernietigd en loyaliteiten veranderen voor altijd. Het nieuwe deel gaat op 11 april van start.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet iedereen zal blij zijn met de 'Halo'-serie
Series / Nieuws

Niet iedereen zal blij zijn met de 'Halo'-serie

Halo zal nieuwe dingen doen waar echt niet iedereen helemaal blij mee gaat zijn.

De Halo-serie is al lang in de maak. Voor fans zal de serie misschien een beetje slikken zijn. Ze kijken er al lang naar uit, waardoor de hype hoe dan ook groot is.

Maar het lijkt erop dat de makers nu al mensen enigszins een pas op de plaats willen laten maken als het aankomt op hun torenhoge verwachtingen.

Niet iedereen zal tevreden zijn
Een van de producenten, Kiki Wolfkill, onthulde het een "interessante kwestie" te vinden om goed om te gaan met de hoge verwachtingen van de fans. "Hoe neem je hen mee in een ander perspectief?"

"Het lastige is dat je hun vorige reizen in de franchise moet respecteren, en de dingen waar mensen van zijn gaan houden een plek moet geven. Het is best een worsteling, soms zelfs meer dan een uitdaging. Dus als we ergens wat vrijheid voelen om iets nieuws te proberen of een personage net iets anders neer te zeggen, grijpen we die kans."

Tegelijk is het wat Wolfkill betreft wel gaaf om toegewijde fans te hebben. "Het is echt buitengewoon, die toewijding. Maar het is ook moeilijk omdat er zoveel perspectieven zijn. Je kan niet iedereen tevreden stellen en moet ook je eigen stem behouden."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' grijpt terug op oude truc in tiende seizoen
Series / Nieuws

'The Walking Dead' grijpt terug op oude truc in tiende seizoen

Sommige handigheidjes moet je gewoon blijven toepassen vindt The Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead is volop bezig met het derde deel van het tiende seizoen. Er wordt een oud bekend trucje uitgehaald in de nieuwste aflevering, One More.

We volgen in de openingsminuten van de nieuwe aflevering de personages Aaron en Father Gabriel. Ze zijn op zoek naar voedsel en voorraden om mee terug te nemen naar Alexandria. En daarvoor gebruiken ze een oude bekende truc.

Walkers weghalen
Het tweetal komt een Walker tegen in hoog gras. In plaats van de strijd met hem aan te gaan, besluit Gabriel een keukenwekker te pakken. Die zet hij om en vervolgens gooit hij het apparaat in het gras. Zodra die afgaat, wordt de Walker daardoor gelokt.

Zoiets gebeurde al een aantal keren in de serie. Zo deed in seizoen vijf, Enid iets soortgelijks om Carl te helpen. En in de midseason finale van het negende seizoen zagen we Daryl ook al zoiets doen om Walkers af te leiden.

De aflevering werd vooraf al door showrunner Angela Kang aangekondigd als een "back-to-the-basics survival verhaal", waarbij Gabriel en Aaron het moesten opnemen tegen de onvoorspelbare Mays.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'The Witcher'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'The Witcher'

The Witcher gaat rustig door met de opnames van het tweede seizoen, die bijna klaar blijken te zijn.

Het tweede seizoen van The Witcher gaat langzaam richting afronding. De acteur die de rol van Lambert speelt, is nu klaar met zijn deel van de opnames.

Acteur Paul Bullion liet weten dat hij klaar is met zijn deel van het werk. Dat deed hij op Twitter, waar hij schreef het een eer te vinden dat hij mocht meewerken aan de productie. "Dit team maakt iets speciaals tijdens een wereldwijde crisis".Tweede seizoen
Het eerste seizoen van de serie volgde Geralt of Rivia terwijl hij een aantal opdrachten aannam om op monsters te jagen. Zo bleek zijn lot verweven te raken met dat van de mysterieuze Ciri, de prinses die de slachting van Cintra overleefde.

In het nieuwe seizoen zal hij haar trainen als Witcher. Daarvoor neemt Geralt haar mee naar Kaer Morhen, waar zich een aantal Witchers bevindt. Een daarvan wordt dus Lambert, een jongere en vaak onbeschofte Witcher.

Het vermoeden is dat de opnames nu langzaam richting hun afronding gaan. Netflix wil het tweede seizoen van de serie verder dit jaar online zetten, dus de verwachting is dat dit nog snel zou kunnen gebeuren, ergens in de tweede helft van het jaar.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.