Disney+ wil hier zijn volgende 'Star Wars'-achtige franchise van maken

Disney+ wil hier nieuwe megafranchise van maken

Disney+ gaat de komende tijd behoorlijk inzetten op de serie rond Percy Jackson.

Jim Pedd, 10 maart 2021 om 08:08

Er wordt hard gewerkt aan een serie rond Percy Jackson voor op Disney+. De ontwikkeling van de serie gaat lang niet zo snel als fans hopen natuurlijk.
De verfilming van de boeken van Rick Riordan werd al in mei vorig jaar aangekondigd. Maar voor zover wij weten, is men bij Disney nog altijd aan het kijken naar het scenario van de pilot. Desalniettemin was schrijver Riordan afgelopen januari nog erg positief over de serie: hij vond dat alles klaar was om nu een goede serie te maken.

Percy Jackson
Mocht men nu eindelijk kunnen beginnen met het filmen van de serie, kan het nog best even duren voordat deze te zien is. Dat komt vooral omdat er nog geen schrijvers zijn, geen showrunner, regisseurs, cast of crew. En dan zijn er nog de visuele effecten die gemaakt moeten worden als de opnames eenmaal rond zijn.

Nu gaat het verhaal dat de televisieserie een gigantisch budget gaat krijgen. De serie zou maar liefst 15 miljoen dollar per aflevering aan budget krijgen.

Dat is daarmee een serie die ergens past binnen series als The Mandalorian en WandaVision. Maar het past wel: de show draait om bovennatuurlijke krachten en Griekse goden en monsters.
Bron: Rick Riordan

Lees meer over: Percy Jackson, Disney Plus, Rick Riordan

Populair nieuws