search

Ons nieuws van woensdag 10 maart 2021

3 series op Netflix om in één ruk te bingen
Series / Nieuws

3 series op Netflix om in één ruk te bingen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen.

Hieronder drie tips met ijzersterke komedieseries die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

After Life | Bing nu! | 2 seizoenen

Een schrijver voor een krant probeert de dood van zijn vrouw te verwerken. Hij verandert in een norse man om zo de mensen die hem willen helpen op een afstand te houden. Een derde seizoen is al onderweg.



Russian Doll | Bing nu! | 1 seizoen

In deze sterk ontvangen serie gaat Nadia steeds opnieuw dood en beleeft haar 36e verjaardag telkens weer. Ze zit vast in een surrealistische tijdlus en wordt geconfronteerd met haar sterfelijkheid. Met onder meer Natasha Lyonne, Charlie Barnett en Yul Vazquez.



Grace and Frankie | Bing nu! | 6 seizoenen

Deze ook prima ontvangen serie met namen als Jane Fonda, Lily Tomlin en Martin Sheen zijn de deftige Grace en de excentrieke Frankie verre van vrienden, maar als hun echtgenoten op elkaar verliefd worden, begint tussen hen ook een vriendschap.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze drie actrices spelen de echte Powerpuff Girls
Series / Nieuws

Deze drie actrices spelen de echte Powerpuff Girls

De live action-verfilming van de zender The CW vindt de Powerpuff Girls actrices.

De animatieserie The Powerpuff Girls is bij menigeen bekend. De tekenfilmserie verscheen op Cartoon Network en was te zien van 1998 en 2005 en kreeg later een tweede modernere reeks afleveringen.

Sinds midden 2020 werkt de zender The CW aan een live action tv-serie rond de figuurtjes Blossom, Bubbles en Buttercup en daarvoor zijn nu de drie actrices gevonden. En dat zijn Chloe Bennet (Agents of S.H.I.E.L.D.), Dove Cameron (Descendants) en Yana Perrault (Jagged Little Pill).

Powerpuff Girls gevonden!
Bennet speelt Blossom, Cameron doet Bubbles en Perrault is Buttercup. De pilot wordt geschreven door Diablo Cody en Heather Regnier en de producenten zijn Berlanti Productions en Vita Vera Films in samenwerking met Warner Bros. Television.

Er is ook een officiële synopsis: "The Powerpuff Girls volgt het trio Blossom, Bubbles en Buttercup, die ooit Amerika's superhelden waren. Nu zijn het gedesillusioneerde twintigers die kwaad zijn dat ze hun jeugd hebben verloren aan misdaadbestrijding. Zullen ze zich weer herenigen nu de wereld ze nodig heeft?"

En het mag duidelijk zijn dat de serie een soort van vervolg wordt. De Powerpuff Girls zijn nu dus opgegroeid en minder snoezig als in de tekenfilmreeks.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Da Vinci Code'-serie boekt forse vooruitgang
Series / Nieuws

'The Da Vinci Code'-serie boekt forse vooruitgang

De cast is bekend en er komt nu ook echt een volledig eerste seizoen van de serie.

Robert Langdon komt naar Peacock. Het geliefde personage uit de boeken van schrijver Dan Brown krijgt straks een rol in een eigen televisieserie die als prequel op The Da Vinci Code dient.

De serie, die Langdon heet, werd in eerste instantie door NBC besteld. Er werd een pilot gemaakt, en die beviel, maar niet genoeg om er een seizoen van te bestellen voor de televisiezender. In plaats daarvan besloot men de serie door te schuiven naar streamingdienst Peacock.

De castleden
In de serie speelt acteur Ashley Zukerman de rol van Robert Langdon. Verder zijn er rollen voor Valorie Curry, Sumalee Montano, Rick Gonzalez, Eddie Izzard en Beau Knapp. Op dit moment weten we niet wanneer de serie te zien moet zijn, en niet waar deze in Nederland te streamen zal zijn.

De serie wordt geschreven en geproduceerd door Dan Dworkin en Jay Beattie. Ook schrijver Dan Brown, en filmregisseur Ron Howard, werken eraan mee.

In de serie raakt de beroemde symboloog van Harvard University verzeild in een reeks dodelijke puzzels als zijn mentorfiguur ontvoerd wordt. Hij wordt door de CIA in een task force geplaatst, en moet een dodelijke samenzwering oplossen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat nog veel groter worden de komende jaren
Series / Streaming-diensten

Disney+ gaat nog veel groter worden de komende jaren

Disney+ zet in op meer dan 100 nieuwe titels per jaar en wil nog meer groei!

Als het aan Disney+ ligt, komen er de komende jaren veel nieuwe titels online. Daarnaast heeft de streamingdienst een knappe mijlpaal bereikt.

Disney+ bestaat pas zestien maanden. Maar het is nu al een van de belangrijkste streamingdiensten die er zijn, met 100 miljoen betalende abonnees. Bovendien heeft Disney+ plannen om het aanbod flink te laten groeien de komende jaren.

Heel veel nieuwe titels
Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd door Disney aangekondigd hoe goed het ging. Door het succes is men ook vastbesloten fors meer nieuwe titels vrij te geven.

"Het enorme succes van Disney+, dat de 100 miljoen abonnees bereikt heeft, inspireert ons om nog ambitieuzer te zijn en onze investering in de ontwikkeling van hoogwaardige content te vergroten," aldus Bob Chapek.

"We hebben onszelf ten doel gesteld meer dan 100 nieuwe titels per jaar vrij te geven, waaronder Disney Animation, Disney live-action, Marvel, Star Wars en National Geographic."

Dat betekent dat het de komende jaren dus nog druk wordt met nieuwe content op de dienst!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney-baas over het ontslag van 'The Mandalorian'-actrice Gina Carano
Series / Nieuws

Disney-baas over het ontslag van 'The Mandalorian'-actrice Gina Carano

Gina Carano werd bij The Mandalorian ontslagen wegens uitlatingen op sociale media.

Ongeveer een maand geleden besloot Lucasfilm dat actrice Gina Carano geen onderdeel meer uitmaakte van de cast van The Mandalorian. Haar personage, Cara Dune, had een grote toekomst gehad in de franchise.

Maar een hele rits berichten op sociale media, die leidden tot de hashtag #FireGinaCarano, leidden tot haar ontslag. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering liet Disney's CEO Bob Chapek weten hoe hij hiermee omgaat.

Een zwarte lijst?
Er werd gevraagd of Disney een zwarte lijst heeft voor mensen die niet welkom zijn. Daar liet hij het volgende op weten:

"Voor mijn gevoel is Disney geen studio die links of rechts is, maar eentje die staat voor waarden, universele waarden, waarden voor gesprek, waarden van fatsoen, integriteit en inclusie. Wij proberen de content die wij maken de rijke diversiteit van de wereld waarin we leven te laten zijn. En ik denk dat onze wereld er een van harmonie en vrede zou moeten zijn."

Daarmee is voor Bob Chapek de kous in elk geval af. Voor fans van Carano niet, die hebben namelijk een petitie gelanceerd om haar terug te halen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tienerserie 'Dawson's Creek' krijgt mogelijk een reboot
Series / Nieuws

Tienerserie 'Dawson's Creek' krijgt mogelijk een reboot

De serie was tussen 1998 en 2003 mateloos populair onder tieners over de hele wereld.

Mary-Margaret Humes, die een belangrijke rol speelde in de ooit zo populaire serie Dawson's Creek, heeft laten weten dat er een grote kans dat er een reboot komt van de serie.

In de serie, die liep tussen 1998 en 2003, volgden we een groep tieners in het fictieve plaatsje Capeside, Massachusetts. Dawson's Creek lanceerde de carrières van hoofdrolspelers Katie Holmes, Michelle Williams, James Van Der Beek en Joshua Jackson. Jaren na het einde van de serie bleek de serie een ware klassieker in zijn genre en had grote invloed op soortgelijke series die volgden.

De eerder genoemde Humes speelde in Dawson's Creek de rol van Gail Leery, de moeder van hoofdpersonage Dawson (Van Der Beek). Tijdens een gesprek met ATX TV in het kader van het programma Mother Knows Best: A Look at 90s TV Moms, onthulde Humes dat er kans is op een reboot van de serie. Ze zei er het volgende over:

"Katie Holmes en ik hebben erover gesproken. James Van Der Beek en ik hebben erover gesproken. Ik heb zelfs 190 pagina's besteed aan een idee voor een crossover of reboot. Of er iets mee wordt gedaan weet ik niet, maar er wordt wel veel over gesproken. Ik denk dat er interesse in is omdat onze serie een simpelere tijd liet zien. Een tijd znder social media."

Nostalgie heerst
In de laatste jaren hebben zoveel klassieke series een reboot gekregen, dat het helemaal niet ondenkbaar is dat we in de komende jaren een nieuwe versie van Dawson's Creek gaan zien. Of het er echt van gaat komen, zal de tijd moeten uitwijzen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Starship Troopers'-acteur weet precies wat hij wil met de toekomst van de serie
Series / Nieuws

'Starship Troopers'-acteur weet precies wat hij wil met de toekomst van de serie

Casper van Dien heeft een wensenlijstje voor een eventuele serie die in de franchise kan verschijnen.

Er wordt al langer gesproken over een mogelijke serie in de Starship Troopers-franchise. Acteur Casper van Dien, die de hoofdrol speelde in de oorspronkelijke film uit 1997, heeft zelfs een pitch.

De acteur zegt nu dat hij met Robert Rodriguez in gesprek zou willen voor een terugkeer naar de serie. "Ik zou dat echt geweldig vinden," aldus Van Dien.

De perfecte man
"Volgens mij is hij de perfecte man hiervoor. Robert en ik, toen we samen werkten aan Alita: Battle Angel, sprak hij de hele tijd met mij over Starship Troopers. Ik weet dat hij van de film houdt."

De acteur ziet het wel zitten en wil die franchise wel groter maken dan ooit. Vooral nu naast Rodriguez ook regisseurs als Quentin Tarantino en Edgar Wright van de film uit 1997 bleken te houden. "Ik denk dat het geweldig zou zijn als zij allemaal een of twee of zelfs drie afleveringen zouden maken," aldus de acteur.

Nu maar hopen dat er echt een serie komt. Dan zouden we meer zien van de intergalactische oorlog van de mensheid tegen insectmonsters. En hopelijk ook meer van de onderliggende boodschap over militairen, propaganda en de jeugd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who'-ster wil heel graag een eigen serie
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster wil heel graag een eigen serie

Jo Martin bleek een verrassende Doctor te zijn waar we nooit van gehoord hadden.

Actrice Jo Martin ziet het wel zitten om terug te keren in Doctor Who. Of nog beter: ze wil ook best in een eigen serie spelen.

Showrunner Chris Chibnall beloofde dat hij de franchise helemaal op z'n kop zou gaan zetten. Dat bleek wel te lukken, want hij onthulde onder meer dat de Doctor geen Time Lord was. In plaats daarvan is de Doctor het Timeless Child, een entiteit mogelijk net zo oud of ouder dan het universum zelf.

Oude Doctor
Interessant aan de serie is ook dat we leerden dat Jo Martin ooit een Doctor was. Zij leek eerst een vrouw genaamd Ruth Clayton uit Gloucester te zijn. Maar uiteindelijk bleek ze een incarnatie van de Doctor.

Of ze nou een vroegere of toekomstige is, weten we nog niet, maar duidelijk is dat de actrice het prima ziet om terug te keren:

"Ik zou het geweldig vinden! Ik denk dat er nog veel meer aan verhaal te vertellen is. Wat ze opgezet hebben, opent een wereld die we nog niet volledig verkend hebben met Doctor Who. En je wil dat kostuum niet verspillen. Begrijp je wat ik bedoel? Dat kostuum, dat weg gooien zou echt zonde zijn. Dus ik vind dat ik het weer moet dragen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nòg een nieuwe 'Star Wars'-serie op komst naar Disney+
Series / Nieuws

Nòg een nieuwe 'Star Wars'-serie op komst naar Disney+

Het gerucht gaat dat The Mandalorian nog een extra spin-off gaat krijgen de komende tijd.

Er is een dozijn Star Wars-series in de maak voor Disney+. Elk daarvan met zo zijn eigen kwaliteiten en plek in de franchise.

Zo weten we dat The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Rangers of the New Republic en Ahoksa bestaat in dezelfde tijdlijn, op hetzelfde moment. Daarin zullen een aantal personages en plotpunten zelfs een crossover maken tussen de verschillende series.

Ezra Bridger en Grand Admiral Thrawn
Bovendien zijn er series rond Obi-Wan Kenobi, Lando Calrissian, Cassian Andor in de maak en krijgen we een serie genaamd The Acolyte die zich jaren eerder afspeelt. Maar overkoepelend, voor de series rond The Mandalorian, worden Grand Admiral Thrawn en zelfs Ezra Bridger.

Dat claimt althans Kessel Run Transmissions. Dat is een redelijk betrouwbare bron in de franchise, waar nu dus gesteld wordt dat de voornaamste slechterik sowieso Thrawn zal zijn.

Verbonden aan die schurk in de animatieseries was al Ezra Bridger. En nu we weten dat Ahsoka Tano naar opperschurk Thrawn op zoek is, lijkt het er dus ook op dat Ezra een grote aanwezigheid krijgt. En zelfs een eigen serie, als we Small Screen mogen geloven.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Kung Fu'-serie laat zijn eerste beelden zien
Series / Trailer

'Kung Fu'-serie laat zijn eerste beelden zien

The CW komt weer met een nieuwe serie; ditmaal een remake van een Hollywood-klassieker.

The CW hoopt straks groot succes te boeken met een heel nieuwe Kung Fu-serie. De serie is een remake van de klassieker uit de jaren zeventig met de legendarische acteur David Carradine.

De serie heeft vandaag zijn eerste trailer gekregen. We zien daarin een boel actie, waarmee duidelijk is dat de show er straks enorm strak uit gaat zien.

Kung Fu-trailer
In de serie voelt een Chinees-Amerikaanse vrouw een beetje een crisis als de 25 wordt. Nicky Shen, zoals ze heet, besluit te stoppen met studeren en reist naar een geïsoleerd liggend klooster in China.



Als ze na een tijd daar doorgebracht te hebben, terugkeert in San Francisco, komt ze erachter dat haar complete thuisstad overlopen is met misdaad en corruptie. Haar ouders worden zelfs bedreigd door de triade. En dus besluit Nicky om samen met haar vrienden en haar nieuw geleerde kung fu-skills het op te nemen tegen de vijanden.

Tegelijk zoekt ze ook nog eens de meedogenloze moordenaar die haar Shaolin-meester doodde en zich nu op haar richt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ wil hier zijn volgende 'Star Wars'-achtige franchise van maken
Series / Nieuws

Disney+ wil hier zijn volgende 'Star Wars'-achtige franchise van maken

Disney+ gaat de komende tijd behoorlijk inzetten op de serie rond Percy Jackson.

Er wordt hard gewerkt aan een serie rond Percy Jackson voor op Disney+. De ontwikkeling van de serie gaat lang niet zo snel als fans hopen natuurlijk.

De verfilming van de boeken van Rick Riordan werd al in mei vorig jaar aangekondigd. Maar voor zover wij weten, is men bij Disney nog altijd aan het kijken naar het scenario van de pilot. Desalniettemin was schrijver Riordan afgelopen januari nog erg positief over de serie: hij vond dat alles klaar was om nu een goede serie te maken.

Percy Jackson
Mocht men nu eindelijk kunnen beginnen met het filmen van de serie, kan het nog best even duren voordat deze te zien is. Dat komt vooral omdat er nog geen schrijvers zijn, geen showrunner, regisseurs, cast of crew. En dan zijn er nog de visuele effecten die gemaakt moeten worden als de opnames eenmaal rond zijn.

Nu gaat het verhaal dat de televisieserie een gigantisch budget gaat krijgen. De serie zou maar liefst 15 miljoen dollar per aflevering aan budget krijgen.

Dat is daarmee een serie die ergens past binnen series als The Mandalorian en WandaVision. Maar het past wel: de show draait om bovennatuurlijke krachten en Griekse goden en monsters.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom deze 'The Big Bang Theory'-ster zo schrok van het einde
Series / Nieuws

Waarom deze 'The Big Bang Theory'-ster zo schrok van het einde

Actrice Kaley Cuoco keek behoorlijk op tegen het einde van The Big Bang Theory.

Er zijn zowat twee jaar verstreken sinds het einde van The Big Bang Theory. Actrice Kaley Cuoco legt in een interview uit waarom het idee van een einde aan de serie haar in eerste instantie enorm de stuipen op het lijf joeg.

Cuoco sprak met The One Show over de serie en vertelde specifiek ook hoe het voor haar voelde om afscheid te nemen van de televisieserie. Dat voelde nogal zwaar, niet alleen omdat ze haar salaris van 1 miljoen dollar per aflevering zou zien verdwijnen, maar ook omdat ze niet meer samen zou werken met de cast en crew met wie ze al twaalf jaar werkte.

Enorme schok
"Kijk, de serie is zo populair. Toen ik schrok, had dat vooral te maken met de vergelijking die ik begon te trekken met een volgend project. Ik realiseerde mij dat je niets kan vergelijken met Big Bang," aldus Cuoco.

"Ik zal nooit meer zoiets als dit tegenkomen. Zo'n cast, zo'n inkomen, zo'n planning en dat twaalf jaar lang. Ik bedoel, dat was allemaal echt gestoord."

Maar daar heeft ze nu vrede mee. "Ik heb natuurlijk niet in de hand hoe anderen reageren. Ik wist dat mijn volgende project voor mij zou zijn, en zo moest het ook zijn."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hele toffe nieuwe trailer 'Mayans MC' seizoen 3
Series / Trailer

Hele toffe nieuwe trailer 'Mayans MC' seizoen 3

De spin-off van Sons of Anarchy zal snel te zien zijn en gaat door met het derde seizoen.

Na een vrij ongebruikelijk lange pauze, keert Mayans MC eindelijk terug. De serie had eigenlijk in 2020 door moeten gaan met zijn derde seizoen, maar komt daar nu deze maand mee.

Vanaf 16 maart kunnen we namelijk nieuwe afleveringen zien. Vandaag gaf FX een 'first look' trailer vrij voor de nieuwe reeks. En die laat zien dat er heel veel aan de hand is rond de club en dat belooft wat. De nieuwe beelden duiken ook wat meer in het verhaal van het nieuwe seizoen.

First look trailer
Het derde seizoen van Mayans MC speelt zich een paar maanden na het einde van het tweede seizoen af. Er is dus wat tijd verstreken in de wereld van de serie. EZ is nu een volwaardig lid van de MC en helpt de rest van de club omgaan met de nasleep van de slachting bij Vatos Malditos.



"Seizoen 3 pikt de draad een paar maanden later op," aldus showrunner Elgin James. "EZ is nu volwaardig lid, worstelt met het vinden van zijn plek in de hiërarchie van de club en worstelt met zijn moord op Dita. Hij wordt echt verscheurd door het duisternis en de aantrekkingskracht van zijn nieuwe liefde."

Maar er speelt meer in dit nieuwe seizoen en dat belooft wat te worden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.