search
'The Da Vinci Code'-serie boekt forse vooruitgang

'The Da Vinci Code'-serie boekt forse vooruitgang

De cast is bekend en er komt nu ook echt een volledig eerste seizoen van de serie.

Jim Pedd
Robert Langdon komt naar Peacock. Het geliefde personage uit de boeken van schrijver Dan Brown krijgt straks een rol in een eigen televisieserie die als prequel op The Da Vinci Code dient.

De serie, die Langdon heet, werd in eerste instantie door NBC besteld. Er werd een pilot gemaakt, en die beviel, maar niet genoeg om er een seizoen van te bestellen voor de televisiezender. In plaats daarvan besloot men de serie door te schuiven naar streamingdienst Peacock.

De castleden
In de serie speelt acteur Ashley Zukerman de rol van Robert Langdon. Verder zijn er rollen voor Valorie Curry, Sumalee Montano, Rick Gonzalez, Eddie Izzard en Beau Knapp. Op dit moment weten we niet wanneer de serie te zien moet zijn, en niet waar deze in Nederland te streamen zal zijn.

De serie wordt geschreven en geproduceerd door Dan Dworkin en Jay Beattie. Ook schrijver Dan Brown, en filmregisseur Ron Howard, werken eraan mee.

In de serie raakt de beroemde symboloog van Harvard University verzeild in een reeks dodelijke puzzels als zijn mentorfiguur ontvoerd wordt. Hij wordt door de CIA in een task force geplaatst, en moet een dodelijke samenzwering oplossen.

Aanbevolen artikelen