Serie over 'Da Vinci Code'-held Robert Langdon komt eraan!

Groen licht voor NBC-serie 'Langdon'!

Na de drie films van Ron Howard komt er nu een serie over Professor Langdon.

Zilko Tarici, 31 januari 2020 om 09:05

Bijna 17 jaar nadat auteur Dan Brown de wereld opschudde met literaire sensatie The Da Vinci Code, is bekend geworden dat hoofdpersonage Robert Langdon een eigen serie krijgt. De serie draagt de weinig inspirerende titel Langdon.
Het succes van The Da Vinci Code zorgde er al snel voor dat Hollywood brood zag in een filmversie. Die film werd geregisseerd door Ron Howard en had Tom Hanks als hoofdrolspeler. Ondanks lauwe kritieken was de film een megasucces, wat twee vervolgen waarborgde: Angels & Demons (2009) en Inferno (2016). Ondanks dat deze films het een stuk minder deden dan het eerste deel, is de franchise dus nog niet dood.

The Lost Symbol
NBC heeft nu officieel het groene licht gegeven voor een pilot-aflevering van Langdon, een productie van Imagine Television. In juni 2019 werd al bekend dat NBC de rechten had gekocht, maar daarna was het een half jaar stil rond het project. Het scenario is in handen van Jay Beattie en Dan Dworkin, en Ron Howard keert terug als uitvoerend producent. Dan Brown zelf zou ook in enige capaciteit bij de serie zijn betrokken.

Bron: NBC

Lees meer over: Langdon, NBC, Dan Brown, The Lost Symbol, The Da Vinci Code, Angels and Demons, Inferno

Populair nieuws