Oei! Netflix kan gedag zeggen tegen de troon van streamingland

Netflix snel ingehaald door Disney+

Het lijkt erop dat Netflix het niet kan winnen van Disney in al dit streaminggeweld.

Jim Pedd, 15 maart 2021 om 12:30

Disney lijkt de troon van Netflix af te gaan pakken in het spel om de consument. De voorspelling is nu dat het bedrijf in 2024 de grootste aanbieder van streamingdiensten zal zijn.
The Walt Disney Company kondigde eerder deze maand aan dat Disney+ de 100 miljoen abonnees bereikt had. Dat was een prestatie waar Netflix een decennium voor nodig had. Als je ook het aantal abonnees van ESPN+ en Hulu meetelt, heeft Disney in 2024 naar verwachting meer abonnees dan Netflix.

Honderden miljoenen
Vorige maand kondigde Netflix nog aan dat het de 203,7 miljoen abonnees bereikt had. Amazon Prime Video heeft er intussen een kleine 147 miljoen wereldwijd. Dat aantal zal volgens analisten snel overschreden worden door Disney+.

De voorspelling is namelijk dat Disney+ in 2024 Amazon Prime Video inhaalt. In 2025 is Netflix nog dominant vergeleken met Disney+: dan heeft Netflix 286 miljoen abonnees en Disney+ zou er dan 247 miljoen hebben.

Tel je echter ook de abonnees van ESPN+ en Hulu mee, zal het Walt Disney Company Netflix binnen twee of drie jaar inhalen.

Voorspeld wordt namelijk dat Walt Disney in 2023 de 266 miljoen abonnees bereikt, tegenover 269 miljoen van Netflix. Een jaar later is het omgedraaid en denken analisten dat Netflix er 279 miljoen tegenover 295 miljoen van Disney heeft.

Bron: The Guardian

Lees meer over: Disney Plus, Disney, Netflix, ESPN plus, hulu, Abonnees, Amazon Prime Video

Populair nieuws