search
Dan toch geen zesde seizoen voor 'Kim's Convenience'
Series / Nieuws

Dan toch geen zesde seizoen voor 'Kim's Convenience'

De serie werd nochtans eerder wel degelijk verlengd met een vijfde en een zesde seizoen...

Geoffrey Ketels
Vorig jaar werd de serie Kim's Convenience nog verlengd met niet alleen een vijfde, maar ook met een zesde seizoen. Dat zesde seizoen lijkt er nu echter niet meer te zullen komen.

Vorig jaar verscheen nog het nieuws dat de serie Kim's Convenience niet nog één, maar wel twee extra seizoenen zou krijgen. Dit betekende concreet dat er naast het vijfde seizoen ook nog een zesde deel zou worden gelanceerd. Die plannen lijken ondertussen echter naar de eeuwige jachtvelden te zijn verwezen. De coproductie tussen CBC en Netflix zal geen zesde deel meer krijgen. Het vijfde seizoen wordt dan ook met zekerheid het laatste.

Focus op andere projecten
Het nieuws zou volgens de makers niet het gevolg zijn van tegenvallende kijkcijfers. Ze zouden er echter voor hebben gekozen om zich te gaan focussen op andere projecten. In een verklaring werd door de producers het volgende de wereld ingestuurd:

"Gezien het vertrek van de makers van de reeks hebben we voor onszelf de conclusie gemaakt dat we niet in staat zijn om nog een extra seizoen te kunnen leveren met hetzelfde hart en dezelfde kwaliteit die deze show toch zo bijzonder heeft gemaakt."

Er werd bovendien ook nog even kort verwezen naar het vijfde (en dus laatste) seizoen van Kim's Convenience. Deze zal volgens de producenten het beste seizoen ooit worden. Fans hebben dus in ieder geval toch nog iets moois om naar uit te kijken!

Aanbevolen artikelen