search
'Arrested Development'-ster Jessica Walter is overleden
Series / Nieuws

'Arrested Development'-ster Jessica Walter is overleden

Jessica Walter werd 80 jaar oud en overleed deze week in haar slaap in New York.

Actrice Jessica Walter, die we misschien nu nog vooral kennen als Lucille Bluth in Arrested Development, is op 80-jarige leeftijd overleden.

De actrice werd in Brooklyn, New York geboren op 31 januari 1941 en had meteen een carrière als performer voor de boeg. Haar vader was muzikant en ze ging zelf naar de High School for Performing Arts. Toen ze in de twintig was stond ze al op Broadway en won ze diverse grote awards.

Grote carrière
Al in de jaren zestig ging Walter aan de slag op televisie en werd ze vrij snel een grote naam. In de jaren daarna tekende ze voor filmrollen en in 1971 werd ze al voor een Golden Globe genomineerd. Het ging om de film die het regiedebuut van Clint Eastwood vormde, Play Misty For Me.

Maar de jongere generaties zullen Walter nog vooral kennen als Lucille Bluth, een keiharde matriarch die in vijf seizoenen heel giftig bleek te zijn en ook behoorlijk sterke humor had. Verder was Walter te horen als Mallory Archer te horen in Archer, een personage waarvan ze elf seizoenen lang de stem verzorgde.

Deadline meldde deze week dat de actrice op 24 maart in haar huis in New York in haar slaap overleden is. Haar echtgenoot, Ron Liebman, overleed in 2019. De twee hadden een dochter: Brooke Bowman.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen