Wie is John Walker in Disney+ serie 'The Falcon and the Winter Soldier'?

Van Captain America tot US Agent

John Walker gaat een grote rol gaat spelen in The Falcon and The Winter Soldier. Maar wie is dat eigenlijk?

Niels van Arkel, 31-03-2021 11:23

**Let op! Dit bericht bevat SPOILERS voor de eerste twee afleveringen van The Falcon and the Winter Soldier**
Het mag inmiddels bekend zijn dat John Walker (gespeeld door Wyatt Russell) een belangrijke rol gaat spelen in de MCU-serie The Falcon and the Winter Soldier. Maar wie is die John Walker nu eigenlijk? Wij leggen het uit.

Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.

Jonathan F. (John) Walker maakte zijn debuut in Captain America #323, een strip uit november 1986. Zijn broer, helicopter piloot voor het Amerikaanse leger, pleegt zelfmoord en in zijn 'legacy' gaat John ook bij het leger.

Power Broker
Hij onderging het proces van de Power Broker, dr. Karl Malus, die een nieuwe versie van het Super Soldier ontwikkelde. Zijn superhelden naam werd Super Patriot. Hij startte een campagne om Captain America (Steve Rogers) in diskrediet te brengen en zijn plaats over te nemen.

Toen Rogers de identiteit van Captain America opgaf, werd Walker Captain America (te lezen in Captain America #233 en 234). Lemar Hoskins (die we ook zien in de serie) wordt zijn 'Bucky' en wordt bekend als Battlestar.

The Watchdogs
Wanneer bekend wordt dat Walker de nieuwe Captain America geworden is, weet de terroristische organisatie The Watchdogs de ouders van Walker te vermoorden (te lezen in Captain America #347).

Walker confronteert samen met Steve Rogers, die dan te boek staat als 'The Captain', de superschurk Red Skull, die achter de organisatie zit. Hij verliest dan de titel Captain America op basis van zijn acties (te lezen in Captain America #349 - #351). Hij wordt US Agent.

Sam Wilson
Na een flinke geschiedenis (waaronder het lidmaatschap van de Dark Avengers en Dr. Doom's Avengers) gaat hij weer bij het leger. Hij wordt door de Keane Industries president opgeroepen om het schild over te nemen van Sam Wilson, die niet geschikt wordt geacht om de titel Captain America te dragen (te lezen in Captain America: Sam Wilson #11-12).

Hij weigert, maar wordt door H.Y.D.R.A. agent Steve Rogers gevraagd toch in te gaan op de opdracht. Uiteindelijk confronteert hij Sam en verliest hij (te lezen in Captain America: Sam Wilson #13).

Lees meer over: The Falcon and The Winter Soldier, Marvel, MCU, Disney, Disney Plus, US Agent, John Walker

Populair nieuws