search

Niels van Arkel

Redacteur

Schrijft voor serietotaal sinds 31 maart 2021

Niels van Arkel

Bio

Niels van Arkel is freelance (film)journalist en podcaster, werkzaam voor verschillende opdrachtgevers. Voor SerieTotaal verzorgt Niels de artikelen rondom de grote festivals en de awardshows die plaatsvinden tijdens het seizoen.

Niels houdt van het spotten van films en series die in de toekomst furore gaan maken op het witte doek of op het kleine scherm. Daarom is hij een frequent bezoeker van filmfestivals en probeert hij extreem goed op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen bij de grote studios. Ook het ontdekken van eerdere werken van regisseurs of andere filmprofessionals die aan een nieuwe film werken probeert Niels altijd secuur te doen. Daarnaast is Niels groot liefhebber van de awardshows en het hielenlikken in Hollywood en daarbuiten. Hij probeert daarvan goed op de hoogte te blijven.

Niels is zowel groot liefhebber van de grote en kleine arthouse titels als van de grote studiofilms en franchises. Volgens het algoritme van Letterboxd zijn drama en komedie zijn meest bekeken genres, maar zijn comic book films zijn meest bekeken soort films. Uiteraard probeert Niels elk jaar alle Oscarfilms gezien te hebben: zelfs de korte films.


Niels heeft 10 artikelen geschreven.

Laatste artikelen