Felle discussie: Was ‘Charmed’ seksistisch?

Werden de drie Charmed-zussen geseksualiseerd en geobjectiveerd of viel het wel mee?

Jim Pedd, 5 april 2021 06:00

Voormalig schrijfster Krista Vernoff had forse kritiek op Charmed. De schrijfster vertrok in 2004 bij de serie en claimde dat de televisiezender waar de boel voor gemaakt werd alleen maar interesse had in verhalen waarbij de Charmed-zussen zo min mogelijk kleding zouden dragen.
Vernoff werd ooit schrijver bij de serie, omdat ze naar eigen zeggen vooral dacht dat ze daarmee vrouwen een belangrijke plek kon geven op televisie. Maar toen bij het vijfde seizoen de eerste aflevering actrice Alyssa Milano liet zien die nauwelijks kleding droeg, besloot het netwerk volgens haar in te zetten op zo veel mogelijk afleveringen waarin ”de meiden naakt” waren. Vanaf dat moment werd de serie volgens Vernoff ”slecht voor de wereld”.

Duidelijke reactie
In een interview met The Wrap reageerden actrices Alyssa Milano en Holly Marie Combs op deze toch behoorlijk forse kritiek.

Milano vertelde dat het recente commentaar haar “hart gebroken” had. De serie gaf volgens haar juist ”een generatie vrouwen het gevoel dat ze zichzelf konden zijn en sterk konden zijn en ook hun eigen seksualiteit konden bepalen”.

Combs was het daarmee eens. ”Ik vind inderdaad dat Charmed 1000% goed voor de wereld was.” Volgens haar maakte het haar ”nooit uit of een producent of netwerk ons minder kleding wilde laten dragen voor wat geld.”

Ze zei zelf dat ”wij allemaal zelf onze outfits mochten kiezen, of het gebrek daaraan. Warner Bros. noch de producenten kozen voor ons.”
Bron: ComicBook

Lees meer over: Charmed, Krista Vernoff, Kritiek, Alyssa Milano, Holly Marie combs

Populair nieuws