Nieuw op Netflix: De Scandinavische thriller 'Snabba Cash'

Nieuw op Netflix: Spannende thriller 'Snabba Cash'

De Zweedse serie borduurt verder op de films die eerder al zijn verschenen...

Geoffrey Ketels, 7 april 2021 om 13:58

Er zijn op Netflix best al wat Scandinavische toppertjes voorbij gekomen. Vandaag gaan we er nog eentje aan dat lijstje toevoegen. Vanaf vandaag is op de streamingdienst namelijk ook de gloednieuwe, Zweedse serie Snabba Cash te bekijken.
Zo'n 10 jaar nadat de gebeurtenissen uit de filmtrilogie zich hebben afgespeeld is de tijd aangebroken voor drie mensen om terug snel geld te verdienen. Dit willen ze graag doen in de onderwereld die sterk wordt beïnvloed door verschillende gebeurtenissen. Ook de booming start-ups van Stockholm blijken een geschikte opportuniteit te bieden. Al snel wordt echter duidelijk dat dit niet zomaar zonder tegenslagen zal kunnen gebeuren.

Voor de serie Snabba Cash geldt dat ze losjes is gebaseerd op de keiharde misdaadboeken van de Zweedse auteur Jens Lapidus genaamd de Stockholm-trilogie. Deze boeken werden in het verleden overigens ook al eens verfilmd. Dit gebeurde onder de naam Easy Money.

Hoogstaande verwachtingen
De verwachtingen voor deze serie zijn best hooggespannen. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat ze afkomstig is van de hand van Oskar Söderlund. Hij fungeert als hoofdschrijver voor de reeks en was voorheen ook reeds betrokken bij projecten als Greyzone en Rebecka Martinsson.

Snabba Cash is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf vandaag, woensdag 7 april 2021.


Lees meer over: Snabba Cash, serie, series, Netflix

Populair nieuws