search
'Peaky Blinders'-fans kunnen gerust zijn: de franchise eindigt voorlopig niet
Series / Nieuws

'Peaky Blinders'-fans kunnen gerust zijn: de franchise eindigt voorlopig niet

De serie Peaky Blinders stopt met het zesde seizoen, maar gaat door in andere vorm.

Peaky Blinders-bedenker Steven Knight heeft plannen om de wereld van zijn serie uit te breiden. Er zouden meer dingen bekeken moeten worden dan alleen de avonturen van Tommy Shelby in eventuele spin-offs.

Daarmee lijkt het erop dat de serie gewoon verder kan. Hoewel: "In de vorm waarin het zich nu bevindt, is het absoluut niet mogelijk om dit te maken zonder Cillian [Murphy]." Maar: "naarmate het groeit en zich uitbreidt, wie weet wat dan allemaal kan? Wellicht zijn er werelden die onderdeel uitmaken van de Peaky-wereld, die draaien om iemand anders, maar is hij nu gewoon het centrum waar alles omheen beweegt."

Alles kan
Hoewel de serie dus wel eindigt met het zesde seizoen, gaat de franchise wat Knight betreft door. Sowieso moet er een film komen, maar daarna kan er nog veel meer komen.

"Het zal doorgaan in een andere vorm, allereerst de film, en daarna willen we de wereld laten draaien. In andere woorden: het verhaal van Small Heath en de Shelby-familie gaat door. Ik wil het laten bestaan tot... nou ja, tot ooit."

Met zo'n rijke cast aan personages, zou er natuurlijk ook veel mogelijk moeten zijn. Opvallend is ook dat de serie nog altijd goed bekeken wordt op de BBC, met zo'n 7 miljoen kijkers per aflevering.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen