search

Ons nieuws van donderdag 8 april 2021

Check hier de live-action Powerpuff Girls!
Series / Foto's

Check hier de live-action Powerpuff Girls!

De Powerpuff Girls zien er in live-action eigenlijk best uit zoals hun cartoonversies.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The CW is begonnen met de opnames van de live-action Powerpuff-serie, gebaseerd op de cartoon The Powerpuff Girls van Cartoon Network. In deze serie zijn de meiden volwassen.

Vandaag zijn er verschillende beelden vanaf de set online verschenen. Zo zien we BLossom (Chloe Bennet), Bubbles (Dove Cameron) en Buttercup (Yana Perrault) in behoorlijk accurate versies van hun iconische kostuums.



Ook is het logo van de televisieserie naar buiten gebracht:

Bekijk op instagram


En zien we het huis van de meiden, dat ook behoorlijk lijkt op wat we in de oorspronkelijke animatieserie zagen:

Bekijk op instagram


In de serie zijn de meiden dus volwassen en behoorlijk gedesillusioneerd. Dat heeft er vooral mee te maken dat ze bepaald geen jeugd hebben gehad, wat komt omdat hun vader hen al die jaren inzette in een strijd tegen de misdaad.

De pilot van de serie wordt geregisseerd door Maggie Kiley. Verder komt het scenario van de pilot van Heather Regnier en Diablo Cody.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'The Crown'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'The Crown'

Het vijfde seizoen van de serie wordt bijna opgenomen en dat is mooi nieuws!

Het vijfde seizoen van The Crown komt eraan. De opnames van de serie gaan in juli van start, met een gloednieuwe cast.

De serie begint langzaam het heden te betreden en verving daarom wederom de cast voor het nieuwe seizoen. Waar de show begon met actrice Claire Foy als Queen Elizabeth II, werd zij in het derde seizoen vervangen door Olivia Colman. En nu het vijfde seizoen eraan komt, is er weer een nieuwe actrice gevonden: Imelda Staunton.

Vijfde seizoen
Variety meldt dat de crew aan begint te komen in de Elstree Studios, ten noorden van Londen. Zij bereiden zich daar voor op de zomeropnames van de serie. De hoop is om in juli te beginnen, zodra de coronamaatregelen opgeheven zijn.

Tegelijk vindt de productie van het nieuwe seizoen van The Crown plaats onder strikte protocollen, zodat er wel een veilige werkomgeving is.

Nieuw dit seizoen is Elizabeth Debicki in de rol van Princess Diana. Verder speelt Dominic West de rol van Prince Charles, haar vervreemde man. Naast Imelda Staunton als de Queen, is ook actrice Lesley Manville te zien als Princess Margraret. Jonathan Pryce is verder Prince Philip.

De rest van de cast is nog niet bekend, waarmee er nog een paar grote schoenen te vullen zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 4 is veel enger dan de seizoenen hiervoor
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 4 is veel enger dan de seizoenen hiervoor

De serie Stranger Things lijkt het over een iets andere boeg te gooien met het nieuwe seizoen.

Kijk je uit naar het nieuwe seizoen van Stranger Things? Mooi! Want dan heeft acteur Gaten Matarazzo weer een kleine teaser voor wat er komen zal.

De opnames van de serie zijn nog altijd in volle gang. Wel waren de scenario's al voordat de camera's gingen draaien klaar, waarmee de serie volgens veel betrokkenen beter dan ooit is. Maar ook wordt de toon van de serie veel duisterder.

Engste seizoen tot nu toe
Tijdens de Tonight Show sprak Gaten Matarazzo met Jimmy Fallon over de serie. Volgens hem wordt het vierde seizoen een heel stuk enger.

"Dat is wat mij echt heel erg opviel toen ik het aan het lezen was. Ze gaan er dit jaar echt voor en dat is heel tof," aldus Matarazzo.

Wat we dan precies kunnen verwachten is nog even de vraag. Maar het past wel bij de serie om enger te worden dan eerst. De acteurs worden ouder, waarmee er meer mogelijk is. Bovendien groeit het publiek mee met de cast, en moet de franchise dus wel groter worden.

Wanneer het nieuwe seizoen te zien is, weten we helaas nog niet. Wel is bekend dat Netflix mikt op een release dit jaar.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'Grey's Anatomy'? Check dan deze series op Netflix
Series / Featured

Fan van 'Grey's Anatomy'? Check dan deze series op Netflix

Netflix heeft vijf hele goede suggesties als je geen genoeg kan krijgen van Grey's Anatomy.

De serie Grey's Anatomy is dit moment volop bezig met zijn zeventiende seizoen. Het is wachten of dit het laatste seizoen wordt van de serie of niet. Mocht dat het geval zijn, dan heeft Netflix gelukkig heel wat goede soortgelijke content.

In dit artikel zetten we vijf suggesties die Netflix geeft voor fans van Grey's Anatomy op een rij. Het gaat nadrukkelijk om suggesties die het algoritme van Netflix je voorschotelt als je op de serie zoekt. Laten we er maar meteen in duiken.

New Amsterdam: De excentrieke dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika's oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.

Gilmore Girls: De onafhankelijke, alleenstaande moeder Lorelai voedt haar begaafde, studerende dochter Rory op, die haar doorlopend op een gevatte manier van repliek dient.

Bridgerton: Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

Suits: Als hij indruk maakt op een topadvocaat met een vlijmscherpe geest, krijgt een vroegtijdig schoolverlater een felbegeerde baan als advocaat-stagiair, zonder diploma.

How to Get Away with Murder: Annalise Keating is een briljante strafrechtadvocate en professor in de rechten. Samen met vijf van haar studenten raakt ze betrokken bij een ongewone moordzaak.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders'-fans kunnen gerust zijn: de franchise eindigt voorlopig niet
Series / Nieuws

'Peaky Blinders'-fans kunnen gerust zijn: de franchise eindigt voorlopig niet

De serie Peaky Blinders stopt met het zesde seizoen, maar gaat door in andere vorm.

Peaky Blinders-bedenker Steven Knight heeft plannen om de wereld van zijn serie uit te breiden. Er zouden meer dingen bekeken moeten worden dan alleen de avonturen van Tommy Shelby in eventuele spin-offs.

Daarmee lijkt het erop dat de serie gewoon verder kan. Hoewel: "In de vorm waarin het zich nu bevindt, is het absoluut niet mogelijk om dit te maken zonder Cillian [Murphy]." Maar: "naarmate het groeit en zich uitbreidt, wie weet wat dan allemaal kan? Wellicht zijn er werelden die onderdeel uitmaken van de Peaky-wereld, die draaien om iemand anders, maar is hij nu gewoon het centrum waar alles omheen beweegt."

Alles kan
Hoewel de serie dus wel eindigt met het zesde seizoen, gaat de franchise wat Knight betreft door. Sowieso moet er een film komen, maar daarna kan er nog veel meer komen.

"Het zal doorgaan in een andere vorm, allereerst de film, en daarna willen we de wereld laten draaien. In andere woorden: het verhaal van Small Heath en de Shelby-familie gaat door. Ik wil het laten bestaan tot... nou ja, tot ooit."

Met zo'n rijke cast aan personages, zou er natuurlijk ook veel mogelijk moeten zijn. Opvallend is ook dat de serie nog altijd goed bekeken wordt op de BBC, met zo'n 7 miljoen kijkers per aflevering.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Krypton'-makers mochten geen zwarte acteur casten
Series / Nieuws

'Krypton'-makers mochten geen zwarte acteur casten

Een opmerkelijk bericht vanuit The Hollywood Reporter over deze serie.

Geoff Johns zou bezwaar hebben aangetekend tegen de casting van acteur Regé-Jean Page in Krypton. Niet omdat hij de acteur zo slecht vond, maar omdat hij van mening was dat Superman geen zwarte opa zou kunnen hebben.

The Hollywood Reporter meldt in een uitgebreid bericht over de problemen die acteur Ray Fisher met Hollywood-regisseur Joss Whedon heeft, dat er achter de schermen heel wat gaande is geweest de afgelopen tijd.

Duidelijke mening
Het idee zou zijn geweest om in de serie Krypton te kiezen voor een aantal "niet-traditionele castings". Dat wilden vooral de makers van de serie, die eigenlijk graag hadden gewild dat acteur Page de rol van Supermans grootvader zou spelen.

Maar Geoff Johns zou dat idee afgewezen hebben omdat de opa van Superman wat hem betreft onder geen mogelijkheid zwart zou kunnen zijn. Ook wilden de makers naar het schijnt dat Adam Strange een LHBTI-personage zou zijn, maar ook dat idee wees Johns af.

Johns stelt in zijn reactie dat Seg-El wat hem betreft er uit zou moeten zien als een jonge Henry Cavill. Dus niet omdat hij geen zwarte man in de rol wilde.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Criminal Minds'-fans gaan smullen van de aankomende revival
Series / Nieuws

'Criminal Minds'-fans gaan smullen van de aankomende revival

De serie Criminal Minds keert terug met een zestiende seizoen voor Paramount+.

Paramount+ borduurt graag voort op oude eigendommen waarmee het meteen aantrekkelijk is voor fans van heel wat franchises. Zodoende dat de streamingdienst het thuis is van Star Trek. Maar ook Criminal Minds komt naar de dienst./

Volgens Paget Brewster, een van de sterren van Criminal Minds, wordt er gekeken om de cast van de afgelopen vier seizoenen van de serie terug te brengen voor het aankomende zestiende seizoen.

Oude castleden terugbrengen
Afgelopen februari bleek dat er gewerkt werd aan een revival van Criminal Minds. De serie wordt door showrunner Erica Messer gemaakt. En we hoorden dat het de bedoeling zou zijn om enkele van de oorspronkelijke castleden terug te brengen.

Een van die oorspronkelijke castleden wordt dus dat Brewster, die sinds het tweede seizoen van de televisieserie te zien was als Emily Prentiss.

"We waren heel dankbaar dat ze iedereen die de afgelopen vier seizoenen in de cast zat benaderden om terug te keren," aldus de actrice. "En iedereen van ons die kan, die nog niet getekend heeft, voert er nu gesprekken over. We hoopten allemaal al heel erg dat dit er zou gaan komen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Ewan Mcgregor voor Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Eerste blik op Ewan Mcgregor voor Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi'

Een foto onthult Ewan Mcgregor met zijn Jedi-baard voor de Obi-Wan serie.

Na twee uitstekende seizoenen van The Mandalorian werkt Lucasfilm nu aan de series The Book of Boba Fett en Andor en ook de opnames voor het derde seizoen van The Mandalorian zouden snel moeten starten.

Maar de camera's gaan ook snel draaien voor het veelbelovende Obi-Wan Kenobi met opnieuw Ewan Mcgregor als het titelpersonage dat we eerder zagen in de prequelfilms van George Lucas. Hieronder zie je nu een foto van Mcgregor die zich duidelijk aan het voorbereiden is om de Master Jedi te gaan spelen.

Foto van Ewan Mcgregor met zijn Jedi-baard
De foto verscheen op Twitter en er werd ook gemeld dat de opnames deze maand zullen aanvangen. Een release in 2022 lijkt een zekerheidje. Overigens keert ook Hayden Christensen terug, als Darth Vader.

Tweet verwijderd

En zijn aanvullende rollen voor onder meer Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O'Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell en Benny Safdie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor de veelbelovende thriller serie 'The Mosquito Coast'
Series / Trailer

Trailer voor de veelbelovende thriller serie 'The Mosquito Coast'

Een thriller met onder meer Justin Theroux en Melissa George, binnenkort op Apple TV+.

Ondanks dat niet zo heel veel mensen Apple TV+ hebben, verschijnen er op de streamingdienst toch best aardige series en films. Nu heeft Apple TV+ de eerste volledige trailer onthuld voor The Mosquito Coast.

De thriller is gebaseerd op de bestseller van schrijver Paul Theroux en heeft onder meer rollen voor zijn neefje Justin Theroux en actrice Melissa George. Alle afleveringen in de serie zijn geregisseerd door Rupert Wyatt, bekend van onder meer de film Rise of the Planet of the Apes.



In de serie ontmoeten we een briljante rebel (Theroux) en zijn vrouw (George). Het stel slaat met hun familie op de vlucht om hen te beschermen, maar ze stellen deze uiteindelijk bloot aan meer gevaren dan ooit.

Bij elke wending van hun avontuur worden ze geconfronteerd met toenemende bedreigingen en intensievere morele keuzes en een uitweg is ver te zoeken. Bekijk The Mosquito Coast op 30 april op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld'-fans opgelet: seizoen 4 komt er eindelijk aan
Series / Nieuws

'Westworld'-fans opgelet: seizoen 4 komt er eindelijk aan

De opnames van het vierde seizoen van de serie Westworld gaan bijna beginnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Actrice Thandiwe Newton besloot deze week dat haar naam weer gespeld moest worden zoals deze oorspronkelijk geschreven wordt. Er zit dus weer een 'w' in waar die gewoon thuishoort.

Een van de fans van de televisieserie Westworld, waarin Newton de rol van Maeve speelt, besloot haar te eren door het Westworld-logo te photoshoppen boven een beeld van haar personage. Dat plaatste ze opnieuw op Instagram, waarbij ze schreef: "Dit liet mij vandaag glimlachen. Maeve - hoe kan ik haar ooit bedanken?" Waarop ze onthulde dat het vierde seizoen snel opgenomen wordt.

Vierde seizoen
In het verleden teasede Newton al dat het vierde seizoen opvallende momenten gaat bevatten. De serie doet het helemaal anders, nu we een aantal belangrijke personages zagen sterven en er een aantal nieuwe gevechten opgezet werden.

In de nieuwe batch aan afleveringen wordt het volgens showrunner Jonathan Nolan heel spannend. "Ik geloof heel erg in leiden door ironie. William wordt een ding [een host], waar hij zo lang de macht over had. En op een heel ander niveau kan ik niet wachten om te zien hoe Ed [Harris] iedereen gaat doden."

Het is nog niet bekend wanneer het vierde seizoen te zien zal zijn. Wel is het duidelijk dat er weer veel tijd tussen de releases zit, en de kans groot is dat de serie pas in 2022 verder gaat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Lower Decks' heeft goed nieuws voor de fans
Series / Nieuws

'Star Trek: Lower Decks' heeft goed nieuws voor de fans

Star Trek: Lower Decks krijgt een derde seizoen en gaat dus nog twee jaar door.

Star Trek: Lower Decks keert terug voor een derde seizoen. Dat laat Paramount+, dat de serie maakt, weten.

De serie kreeg deze week zijn eerste trailer voor het tweede seizoen. De nieuwe reeks gaat op 12 augustus van start, wederom met tien afleveringen van elk een half uur. De avonturen van Ensign Mariner, Boimler, Tendi en Rutherford gaan dus nog wel even door.

Een oorsprongsverhaal
Volgens bedenker Mike McMahan vertelt de serie vooral het oorsprongsverhaal van een brugbemanning. Die volgen we normaliter in de franchise, maar in deze serie zien we de mensen die het mindere werk verrichten in de benedendekken van sterrenschepen.

"Wat ik zo leuk zou vinden, is dat we als er genoeg seizoenen komen, misschien wel kunnen laten zien waar een brugbemanning vandaan komt," aldus McMahan. "We weten allemaal wel dat Riker niet altijd Riker was, Picard niet altijd Picard."

Met Star Trek: Lower Decks wilde hij het vanuit een lineair perspectief bekijken. "Als we beginnen met deze personages, werken ze echt nog in de buik van het schip." Maar: "de personages moeten groeien".



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De bizarre eis van Edward James Olmos voor 'Battlestar Galactica'
Series / Nieuws

De bizarre eis van Edward James Olmos voor 'Battlestar Galactica'

De serie Battlestar Galactica moest het bijna zonder de iconische acteur Edward James Olmos doen.

Acteur Edward James Olmos heeft heel wat goede rollen gespeeld. Een daarvan is bijvoorbeeld te zien in Blade Runner. Daardoor werd hij een favoriet bij heel wat sci-fi fans.

Olmos tekende in 2003 voor de reboot van Battlestar Galactica, waarin hij te zien was als William Adama. De acteur werd door The AV Club gevraagd waarom hij tekende, want eerder wees hij een rol in Star Trek af omdat hij "genoeg had gehad" van alle sci-fi.

Heerlijke eis
"Het was het schrijfwerk. Het was ook het verhaal. De originaliteit van het verhaal maakte dat ik er onderdeel van wilde zijn. Het was zo goed geschreven door Ron Moore. Als je de pilot kijkt, denk je: 'woah, wat een film'. En het is als een film," begon hij.

Maar de acteur tekende op een belangrijke voorwaarde: "Ik wil geen dingen die uit de ruimte komen. Dat je een wereld betreedt en je daar ineens van die bizarre wezens hebt, van die grote monsters."

Hij liet het zelfs in zijn contract zetten. "Op het moment dat ik zo iemand zou zien, zou ik naar de camera kijken en flauwvallen. En ik zei: 'Dan zal je moeten schrijven dat Adama dood is gegaan door een hartaanval'. [Lacht] Ze moesten daar wel om lachen en zeiden dat ze meer in de stijl van Blade Runner werken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.