search
'Krypton'-makers mochten geen zwarte acteur casten
Series / Nieuws

'Krypton'-makers mochten geen zwarte acteur casten

Een opmerkelijk bericht vanuit The Hollywood Reporter over deze serie.

Geoff Johns zou bezwaar hebben aangetekend tegen de casting van acteur Regé-Jean Page in Krypton. Niet omdat hij de acteur zo slecht vond, maar omdat hij van mening was dat Superman geen zwarte opa zou kunnen hebben.

The Hollywood Reporter meldt in een uitgebreid bericht over de problemen die acteur Ray Fisher met Hollywood-regisseur Joss Whedon heeft, dat er achter de schermen heel wat gaande is geweest de afgelopen tijd.

Duidelijke mening
Het idee zou zijn geweest om in de serie Krypton te kiezen voor een aantal "niet-traditionele castings". Dat wilden vooral de makers van de serie, die eigenlijk graag hadden gewild dat acteur Page de rol van Supermans grootvader zou spelen.

Maar Geoff Johns zou dat idee afgewezen hebben omdat de opa van Superman wat hem betreft onder geen mogelijkheid zwart zou kunnen zijn. Ook wilden de makers naar het schijnt dat Adam Strange een LHBTI-personage zou zijn, maar ook dat idee wees Johns af.

Johns stelt in zijn reactie dat Seg-El wat hem betreft er uit zou moeten zien als een jonge Henry Cavill. Dus niet omdat hij geen zwarte man in de rol wilde.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen