search
Indrukwekkende realistische series bij de NPO in mei
Series / Nieuws

Indrukwekkende realistische series bij de NPO in mei

De NPO toont de prachtige Deense serie over een moord aan boord van een duikboot

In mei verschijnt de Nederlandse vierdelige miniserie Thuisfront, over een bataljon militairen na hun terugkeer van een internationale missie in Afghanistan. Daarnaast komt de NPO met nieuwe Scandinavische titels, waaronder The Investigation. Deze serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de duikbootmoord.

Thuisfront
Nederlands oorlogsdrama, BNNVARA

Geschreven door o.a. Paul Jan Nelissen (Van God Los en Oorlogswinter) en geregisseerd door Tim Oliehoek. Met in de hoofdrollen Bram Suijker, Lykele Muus, Minne Koole en Genelva Krind.

Een tragische gebeurtenis brengt een groep veteranen voor het eerst weer samen, maar de bijeenkomst legt oude wonden bloot. Ze worden nog altijd achtervolgd door een voorval tijdens hun missie. Terwijl de oorlog nog in hun hoofd woedt, strijden ze voor erkenning aan het thuisfront. Enkelen van hen zijn bereid een ultieme daad te stellen. Anderen proberen escalatie te voorkomen.

De hele serie is vanaf 9 mei te streamen via NPO Plus. Vanaf dan ook wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

The Investigation
Waargebeurd verhaal, KRO-NCRV

Gebaseerd op het onderzoek naar de moord op Kim Wall. Met o.a. Søren Malling (A Hijacking, Borgen) en Pilou Asbæk (Game Of Thrones, A War). Gemaakt door Tobias Lindholm (bekend van Borgen en Mindhunter) in samenwerking met rechercheur Møller en Wall's ouders.

Aan boord van een vermiste duikboot zijn de maker en een Zweedse journaliste. Dit kost de hoofdrechercheur Jens Moller en zijn team de nodige hoofdbrekens.

De hele serie is vanaf 14 mei te streamen via NPO Plus. Vanaf 15 mei wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

Huss
Zweedse detective, KRO-NCRV

Een decennium na de serie Irene Huss vertelt Huss het verhaal van haar dochter. Katarina treedt in de voetsporen van haar moeder en wordt rechercheur bij de politie van Göteburg.

Als nieuwkomer in het korps moet ze niet alleen zien om te gaan met het harde leven in de stad, maar ook met haar achterdochtige collega's. Het team lijkt haar niet echt te willen accepteren.

De hele serie is vanaf 21 mei te streamen via NPO Plus. Vanaf 5 juni wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

Top Dog
Zweedse detective, KRO-NCRV

Gebaseerd op de nieuwste trilogie van bestsellerauteur en advocaat Jens Lapidus.

Advocaat Emily (Josefin Asplund) knokt om hogerop te komen, maar dat kost de nodige moeite. Teddy (Alexej Manvelov) is net vrij uit de gevangenis en wil zijn oude leven voorgoed achter zich laten. Ze gaan allebei noodgedwongen op zoek naar de ontvoerde zoon van een steenrijke zakenman.

De hele serie is vanaf 7 mei te streamen via NPO Plus. Vanaf 8 mei wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start

En verder:
The Bay 2
Britse detective, KRO-NCRV
Seizoen 2 is vanaf 28 mei te streamen op NPO. Vanaf 4 juni wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen