Wie is Val de Fontaine in 'The Falcon and the Winter Soldier'?

Wie is de cameo in 'Falcon & Winter Soldier'?

Lang werd er gespeculeerd over de speciale cameo in 'The Falcon and the Winter Soldier'. Nu blijkt het Val de La Fontaine. Wie is dat?

Niels van Arkel, 19 april 2021 om 06:00

**Let op! Dit bericht bevat SPOILERS voor de derde aflevering van The Falcon and the Winter Soldier**
Veel fans zaten afgelopen vrijdag te wachten op de 'secret cameo' in de vijfde aflevering van The Falcon and the Winter Soldier. Waar de MCU-fans misschien wat teleurgesteld waren, stonden de comic-fans te springen.

De secret cameo was namelijk Julia Louis-Dreyfus, die Valentina Allegra de Fontaine speelt. Wie is deze mysterieuze karakter en waar moeten wij haar van kennen?

Sleeper agent
Valentina Allegra, hierna Val, is geboren in Italiƫ en was een dochter van anti-communistische sleeper agents, werkend voor de organisatie Leviathan. Toen zij volwassen was, werd zij gerecruteerd door S.H.I.E.L.D. agent Dum-Dum Dugan.

Door haar formidabele skills in onder meer hand-in-hand combat rees Val snel naar de hoogste regionen van S.H.I.E.L.D. Val en director Nick Fury kregen een liefdesrelatie en de twee gingen zelfs een periode samenwonen.

Hydra
Tijdens een geheime missie werd Val lid van HYDRA en nam de identiteit van Madame Hydra aan. Echter: ze had ook daar een geheime agenda. Ze manipuleerde HYDRA-agenten om een krachtig artifact van de Silver Samurai.

Vervolgens verraadde ze HYDRA en voegde ze zich bij Leviathan, de organisatie waar ook haar ouders voor werkten. Daarmee werd ook zij een sleeper agent. De laatste keer dat we haar zagen, zat ze in de cel.

MCU
Wat ze in de MCU met Val gaan doen, is uiteraard nog tasten in het duister. Het zou best kunnen dat ze het comic-karakter combineren met de eerste Madame Hydra: Viper. In ieder geval weten we dat ze een rol gaat krijgen in Black Widow.

Lees meer over: The Falcon and The Winter Soldier, Marvel, MCU, Disney, Disney Plus, Val, Val de la Fontaine, Madame Hydra, HYDRA, SHIELD

Populair nieuws