'Doctor Who' wisselt om deze reden zo vaak van hoofdrolspeler

'Doctor Who' wisselt vaak van hoofdrolspeler

Acteur Matt Smith vertelt waarom zoveel acteurs uit de rol vertrekken bij de BBC-serie.

Jim Pedd, 18 april 2021 om 11:04

Doctor Who gaat richting zijn zestigste verjaardag. In die jaren is de serie officieel 13 keer van hoofdrolspeler gewisseld. Dat doet de serie letterlijk door de Doctor een nieuw gezicht te geven.
Op dit moment wordt de rol gespeeld door Jodie Whittaker, in het verleden had onder meer Matt Smith de eer om de hoofdrol te spelen. Maar waarom wisselt de serie zo vaak van hoofdrolspeler? Precies daar gaat Smith op in.

Nieuwe hoofdrolspeler
Sinds de serie opnieuw gelanceerd werd door Russell T. Davies in 2005, hebben vijf acteurs de rol van Doctor Who gespeeld. Gemiddeld gezien bleven zij drie jaar hangen om vervolgens te vertrekken.

Zoiets gaat volgens de verhalen ook Jodie Whittaker doen, die toe is aan haar derde seizoen. In een interview vertelde acteur Matt Smith over de uitdagingen bij de serie:

"Natuurlijk mis ik Doctor Who wel. Het is de beste baan in de wereld, maar het is uitdagend en belastend. Dat is waarom mensen ongeveer drie of vier jaar blijven en dan de handdoek in de ring gooien", aldus de acteur.

Inderdaad hebben heel wat castleden in het verleden al verteld dat ze het leuk vonden om mee te werken aan de serie, maar dat ze wel worstelden met de grote toewijding die de rol vroeg, evenals de roem.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Doctor Who, Matt Smith, BBC, Jodie Whittaker, Russel T Davies

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws