search

Ons nieuws van zondag 18 april 2021

Knotsgekke trailer 'Legends of Tomorrow' seizoen 6 teaset aliens!
Series / Trailer

Knotsgekke trailer 'Legends of Tomorrow' seizoen 6 teaset aliens!

Legends of Tomorrow gaat weer alles anders doen in het volgende en nieuwe seizoen.

Zo vlak voor de terugkeer van de serie volgende maand, heeft The CW een trailer vrijgegeven voor het zesde seizoen van Legends of Tomorrow. De reeks is de laatste waarin acteur Dominic Purcell nog te zien is.

Daarmee neemt de Wave Rider weer afscheid van een van de oorspronkelijke crewleden. Daarvan zijn er straks nog maar twee over. Maar de serie heeft al laten zien dat deze prima door kan.

Aliens dit seizoen!
Dit nieuwe seizoen heeft de crew van de Wave Rider te worstelen met buitenaardse wezens. Nadat ze eind vorig seizoen de Fates versloegen, keren de Legends terug als ze zich realiseren dat Sara ontvoerd is door buitenaardse wezens.

Rory en Behrad weten al snel een aanwijzing te vinden voor haar nieuwe locatie. Intussen besluit John Constantine het heft in eigen hand te nemen en gebruikt hij magie om Sara op te sporen. Op een andere locatie vechten Ava, Nate, Zari en Astra om een stel aliens te stoppen, waarvan ze waarschijnlijk snel ontdekken dat Sara hen losgelaten heeft om hen te helpen haar locatie te vinden.

Details zijn nog niet heel veel vrijgegeven, maar het lijkt erop dat een van de ontvoerders van Sara iemand zal zijn die we al kennen. Hieronder de trailer; de serie keert op 2 mei terug:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze 3 series nieuw toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze 3 series nieuw toe afgelopen week

Het was een leuke week eigenlijk met twee opvallende toevoegingen op Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video voegde afgelopen week drie nieuwe series toe. Het gaat om een serie waarvan een nieuwe aflevering verscheen, evenals twee series met nieuwe seizoenen.

We beginnen zoals altijd met de serie waarvan een nieuwe aflevering verscheen:

Invincible (S01E05): Mark gaat met William en Amber naar de campus van Upstate University in de hoop om een nieuwe toekomst voor zichzelf te ontdekken. Debbie doet haar eigen schokkende ontdekking.

En dan de series met complete seizoenen:

Methanol (1 seizoen): Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de zomer van 2012 worden rechercheurs geconfronteerd met de gruwelijkste zaak in de geschiedenis. Binnen een paar weken zorgt een dodelijke cocktail voor ontzettend veel doden, het terroriseerde een land. Een shotje, je bent blind. Twee shotjes, je bent dood.

LOL: Last One Laughing Duitsland (1 seizoen): Michael Bully Herbig presenteert deze show waarin tien van de beste comedians van Duitsland zes uur lang bij elkaar worden opgesloten om te zien wie zijn lach kan inhouden terwijl ze tegelijkertijd proberen hun tegenstanders aan het lachen te maken. Wie zal Bully uitroepen tot de winnaar?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'The Walking Dead'-schurk Negan? Dan hebben we goed nieuws voor je
Series / Nieuws

Fan van 'The Walking Dead'-schurk Negan? Dan hebben we goed nieuws voor je

Er wordt door AMC en Jeffrey Dean Morgan gekeken naar een spin-off over Negan.

In de laatste aflevering van het verlengde tiende seizoen, liet The Walking Dead het achtergrondverhaal van antiheld Negan zien. En nu lijkt het erop dat er meer aankomt.

Eerder al bleek dat televisiezender AMC kijkers in een enquête vroeg of ze meer rond Negan wilden zien. En volgens acteur Jeffrey Dean Morgan vinden er inderdaad gesprekken plaats over een spin-off.

Negan-serie?
Volgens Jeffrey Dean Morgan, die al sinds 2016 onderdeel uitmaakt van de franchise, wordt er naar twee mogelijkheden gekeken. Maar er is nog niet concreet op dit moment.

"We zullen zien, maar er wordt absoluut over gesproken. Ik geloof dat ze meerdere opties overwegen. Ik heb absoluut gesprekken gevoerd over de mogelijkheid om het verhaal van Negan voort te zetten," begon Morgan.

"Maar je weet dat we net Here's Negan hebben gemaakt, een soort prequel op hoe Negan deze man werd. En dat heb ik samen met mijn echtgenote mogen opnemen. Dat was briljant. En wat was dat leuk om te doen, en volgens mij werd het echt een goede aflevering."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix legt uit waar de epische fantasyserie 'Shadow and Bone' over gaat
Series / Video/clip/featurette

Netflix legt uit waar de epische fantasyserie 'Shadow and Bone' over gaat

De Shadow Fold staat centraal in de mysterieuze serie Shadow and Bone van Netflix.

Netflix is druk bezig met de promotie van Shadow and Bone. Vandaag is er een video van achter de schermen vrijgegeven, die de beruchte Shadow Fold en zijn monsterlijke bewoners teaset.

Nu de release van de serie er in rap tempo aankomt, is Netflix begonnen met het opbouwen van het algemene bewustzijn rond de serie. Zodoende mag de cast en crew ditmaal uitleggen hoe er verschillende vormen van magie bestaan in de serie. En wat de Shadow Fold is, evenals de monsterlijke Volcra die erin wonen.

Nieuwe serie
Hieronder kan je de video bekijken:



In Shadow and Bone volgen we de soldaat en het weeskind Alina Starkov. Zij blijkt over een enorme kracht te beschikken, die mogelijk de sleutel vormt voor de bevrijding van haar land. Tegen de bedreiging van de Shadow Fold, wordt Alina verscheurd tussen alles wat ze weet en haar training als onderdeel van een eliteleger aan magische soldaten, de Grisha.

Terwijl Alina worstelt haar krachten te begrijpen, ontdekt ze dat vijanden en bondgenoten hetzelfde kunnen zijn en dat niets is wat het lijkt. Vanaf 23 april te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow' verliest weer een van zijn oorspronkelijke castleden
Series / Nieuws

'Legends of Tomorrow' verliest weer een van zijn oorspronkelijke castleden

Acteur Dominic Purcell is er klaar mee en stapt uit de serie Legends of Tomorrow.

Nogal een grote schok voor fans van Legends of Tomorrow. Acteur Dominic Purcell heeft bekend gemaakt dat hij stopt met de serie.

Daarmee verliest de Waverider wederom een van zijn crewleden. Purcell speelde lang het fanfavoriete personage Mick Rory, ofwel Heat Wave. Hoewel nog niet helemaal zeker is waarom hij stopt, is het duidelijk dat hij er niet uit kwam met Warner Bros. Television, dat achter de populaire serie zit.

Zevende seizoen
"De deal is niet gesloten. Ik heb er geen interesse in. Hoeveel geld ze er ook in steken op zakelijk niveau. Ik stop met Legends of Tomorrow. Het was een geweldige ervaring, om het iconische personage Heat Wave tot leven te mogen brengen", aldus de acteur.

Maar hij heeft besloten om op te stappen. Wat er precies mis ging achter de schermen is niet duidelijk, maar de onderhandelingen zijn duidelijk mislukt. Daarmee zijn er nog maar twee acteurs over die ook te zien waren in het eerste seizoen van de serie: Caity Lotz en Amy Louise Pemberton.

Eerder werd ook acteur Brandon Routh ontslagen; hij vertrok bij het vijfde seizoen van de serie, ondanks dat hij had willen blijven.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke over de vele spin-offs van de HBO-hit
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke over de vele spin-offs van de HBO-hit

Wat vindt Daenerys Targaryen eigenlijk van de vele series die HBO Max krijgt?

HBO werkt aan een hele grote toekomst voor de Game of Thrones-franchise. Maar wat vindt actrice Emilia Clarke daar eigenlijk van?

De actrice, die te zien was als Daenerys Targaryen, reageerde tijdens een uitgebreid interview met Entertainment Weekly op de vele spin-offs die er komen.

Heel mooie toekomst
HBO gaat natuurlijk op volle stoom verder om het wereldrijk Westeros flink uit te breiden op het kleine scherm. Het bedrijf wil heel veel series maken in de franchise en heeft er momenteel maar liefst zeven (!) in de maak.

Clarke vertelde daar het volgende over: "Heel veel succes iedereen! Het was volgens mij onvermijdelijk. Ik wens jullie al het goede, het wordt wat het wordt, maar natuurlijk maken ze meer. Je kan niet zoiets groots maken en mensen dan laten denken: 'En, wat nu?' Dit is echt heel tof. Je moet wel meer maken."

Nou, dat gaat zeker gebeuren, want er zijn maar liefst zeven series in de maak. Die draaien onder meer om de familie Targaryen en de onderlinge gevechten die zij uitvocht, evenals bekende historische figuren uit Westeros.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie wordt gestoord duur: het totale budget is onthuld!
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie wordt gestoord duur: het totale budget is onthuld!

Amazon Prime Video maakt de duurste televisieserie in de geschiedenis en zet zich daarmee duidelijk op de kaart.

We wisten al dat Amazon Prime Video een megabedrag zou betalen voor zijn Lord of the Rings-serie. Nu blijkt om hoe ontzettend veel geld het gaat.

De serie, die in zijn eerste seizoen twintig afleveringen krijgt, kost maar liefst 465 miljoen dollar. Dat is meer dan het gecombineerde budget van de trilogie die Peter Jackson begin deze eeuw mocht regisseren. Amazon houdt details over de serie, waaronder de releasedatum nog geheim.

Heel veel geld
Van het budget houdt de streamingdienst heel wat mensen in dienst: maar liefst 700 cast- en crewleden op de set. Bovendien zullen er honderden mensen meewerken aan de visuele effecten van de serie. En twintig afleveringen is niet niks: vermoedelijk duren die straks een uur per stuk, waarmee Amazon dus 20 uur content krijgt in ruil voor 465 miljoen dollar.

Als je dan kijkt naar het budget van de films van Jackson, dat gecombineerd 281 miljoen dollar bedroeg, valt het relatief misschien nog mee. Jackson leverde 9,3 uur aan films af, dus omgerekend zo'n 30 miljoen dollar per uur. Voor Amazon, mits de serie echt 1 uur per aflevering duurt, geldt dat er 23,25 miljoen dollar per uur uitgegeven wordt.

Dan is het budget wel weer iets beter te verklaren, al neemt dat niet weg dat het daarmee de duurste televisieserie in de geschiedenis is. Wie weet wat er de komende jaren nog mogelijk blijkt met dit soort budgetten!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender'-fans opgelet: Er komt wel heel snel een nieuwe serie!
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender'-fans opgelet: Er komt wel heel snel een nieuwe serie!

Al op 22 april kan je genieten van een gloednieuwe originele serie rond Avatar: The Last Airbender.

Als je fan bent van Avatar: The Last Airbender, dan staan je mooie tijden te wachten. Bedenkers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino werken aan heel wat nieuwe content voor Nickelodeon.

Vandaag al weten we dat er iets aan zit te komen op zeer korte termijn. Het YouTube-account van de serie heeft namelijk aangekondigd dat er een Original Series naar het platform komt, om Earth Day te vieren.

Nieuwe serie
Er zijn maar weinig details bekend. Maar op 22 april, op Earth Day, viert de serie dat met een heel nieuwe serie. Het gaat om een serie die drie dagen lang te zien is.

Zo werd de serie aangekondigd:

"We zijn blij onze aankomende Earth Day Weekend-viering aan te mogen kondigen! Dit driedaags evenement zal originele video's bevatten die de Aarde onder je voeten weg zal vagen, krijgt elke dag een livestream en een exclusieve nieuwe originele serie op dit kanaal! Dat begint allemaal op Earth Day, op 22 april! Maak je er maar klaar voor! Toph komt eraan!"

Dat belooft dus wat voor de serie, die vermoedelijk gaat draaien om Aard-stuurders, waaronder Toph.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' wisselt om deze reden zo vaak van hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Doctor Who' wisselt om deze reden zo vaak van hoofdrolspeler

Acteur Matt Smith vertelt waarom zoveel acteurs uit de rol vertrekken bij de BBC-serie.

Doctor Who gaat richting zijn zestigste verjaardag. In die jaren is de serie officieel 13 keer van hoofdrolspeler gewisseld. Dat doet de serie letterlijk door de Doctor een nieuw gezicht te geven.

Op dit moment wordt de rol gespeeld door Jodie Whittaker, in het verleden had onder meer Matt Smith de eer om de hoofdrol te spelen. Maar waarom wisselt de serie zo vaak van hoofdrolspeler? Precies daar gaat Smith op in.

Nieuwe hoofdrolspeler
Sinds de serie opnieuw gelanceerd werd door Russell T. Davies in 2005, hebben vijf acteurs de rol van Doctor Who gespeeld. Gemiddeld gezien bleven zij drie jaar hangen om vervolgens te vertrekken.

Zoiets gaat volgens de verhalen ook Jodie Whittaker doen, die toe is aan haar derde seizoen. In een interview vertelde acteur Matt Smith over de uitdagingen bij de serie:

"Natuurlijk mis ik Doctor Who wel. Het is de beste baan in de wereld, maar het is uitdagend en belastend. Dat is waarom mensen ongeveer drie of vier jaar blijven en dan de handdoek in de ring gooien", aldus de acteur.

Inderdaad hebben heel wat castleden in het verleden al verteld dat ze het leuk vonden om mee te werken aan de serie, maar dat ze wel worstelden met de grote toewijding die de rol vroeg, evenals de roem.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead'-fans kunnen gerust zijn: het zevende seizoen komt eraan
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead'-fans kunnen gerust zijn: het zevende seizoen komt eraan

Dat betekent dat de serie dus voorlopig zeker niet voorbij is, en nog even door kan gaan.

De serie Fear the Walking Dead rondde vorige maand zijn opnames van het zesde seizoen pas af. Maar nu al is men begonnen met de opnames van het zevende seizoen.

Precies dat werd gevierd op de Instagram-account van Fear the Walking Dead. Door een hele rits vertragingen ging de serie later van start dan de bedoeling was met het tweede deel van het zesde seizoen. Nu gaat men richting de finale van dit deel, die op 6 juni te zien zal zijn.

Fear the Walking Dead
Op Instagram verscheen een beeld van achter de schermen van het zevende seizoen van de serie. Het gaat om een beeld vanaf de set van aflevering drie, die geregisseerd wordt door Ron Underwood.

Underwood nam al vaker plaats op de regiestoel. Dat deed hij bij seizoen 5, met de aflevering 210 Words Per Minute en bij seizoen 6, The Key:

Bekijk op instagram


Het is nog niet zeker wanneer het zevende seizoen te zien zal zijn, of waar het over zal gaan. Dat gaat wel waarschijnlijk begin 2022 van start, of wellicht met wat geluk eind dit jaar nog.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ruby Rose geeft 'Batwoman' heel wat kleur [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

Ruby Rose geeft 'Batwoman' heel wat kleur [Blu-ray]

De Batwoman-serie debuteerde verleden jaar en deze is nu al flink door elkaar geschud.

Het Arrowverse werd de afgelopen jaren flink uitgebreid en verleden jaar kwam daar Batwoman bij, de serie over het personage Kate Kane dat in gespeeld wordt door Orange is the New Black-actrice Ruby Rose. Het tweede seizoen draait ondertussen al op de zender The CW.

Dat tweede seizoen liet al een flinke verandering zien doordat actrice Rose na één seizoen vertrok. De serie werd ook wisselend ontvangen, al is een derde seizoen al aangekondigd. In Nederland is het eerste seizoen van Batwoman tot op heden alleen verkrijgbaar op schijf en niet te bekijken via een streamingdienst.



Serie: Batwoman - Seizoen 1 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 20 x ca. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888255940 | Release: februari 2021 | Met dank aan: Warner Bros. Home Entertainment

De schijven van deze uitgave van Batwoman zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. De voorkant toont Ruby Rose als de heldin en de achterkant verklapt enkele extra's.

Niet alle series van Warner Bros. verschijnen in Nederland in High Definition op schijf. Dit is voor de duistere Arrowverse-serie gelukkig wel het geval. Met de veel betere beeldkwaliteit komt de show namelijk veel meer tot zijn recht. Ook is er een prima geluidstrack die overigens verder een wat standaard Arrowverse-gevoel meegeeft.

De extra's op de schijf zijn niet bijzonder spectaculair te noemen. The Best of DC TV's Comic-Con Panels San Diego 2019 duurt 50 minuten, maar zal niet iedereen aanspreken. Verder zijn er enkele verwijderde scènes te zien uit de serie die toch al 844 minuten duurt.



Kate Kane is gewapend met een passie voor sociale rechtvaardigheid en een flair haar directheid. Ze stijgt op in de straten van Gotham als Batwoman, een lesbische en goed getrainde straatjager die klaar is om de criminele heropleving van de falende stad uit te wissen.

Maar noem haar nog geen held. In een stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate haar eigen demonen overwinnen voordat ze de roep om het Gotham-symbool van hoop te zijn, kan omhelzen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel maakt van Gomara een alternatieve Thanos op concept-art 'What If...?'
Series / Nieuws

Marvel maakt van Gomara een alternatieve Thanos op concept-art 'What If...?'

De animatieserie What If...? gaat het Marvel Cinematic Universe compleet overhoop gooien.

De animatieserie What If...?' moet later dit jaar op Disney+ verschijnen. Voor wie het Marvel Cinematic Universe een beetje volgt weet dat de serie de franchise compleet overhoop gaat gooien met de introductie van onder meer alternatieve alter ego's.

Nieuwe concept-art voor de eerste animatieserie van Marvel Studios laten wat alternatieve ideeën voor de serie zien. Zo zien we Gomora in het harnas van Thanos inclusief zijn soort van zwaard uit Avengers: Endgame.

Ook zien we Loki (Tom Hiddleston) en een versie van Ultron (James Spader) die juist wel heeft gewonnen inclusief een Infinity Stone op zijn borst. Ook zien we The Collector (Benicio Del Toro) en Iron Man (Robert Downey Jr.) in de concept-art.

Concept-art voor What If...?
Hieronder zie je de beelden voor de animatieserie die deze zomer op Disney+ in première moet gaan. Er verschijnen tien afleveringen en er is al een tweede seizoen aangekondigd.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.