Moet 'Doctor Who' straks een zwarte Doctor krijgen?

Moet 'Doctor Who' straks een zwarte Doctor krijgen

Een van de sterren is er helemaal zeker over dat dit moet. En terecht!

Jim Pedd, 22 maart 2021 11:54

Als Doctor Who-ster Mandip Gill haar zin krijgt, dan vindt de BBC-serie voor de volgende Doctor een zwarte acteur of actrice. Op dit moment is Jodie Whittaker nog te zien als de Thirteenth Doctor, de eerste vrouw.
De BBC wil van de sci-fi serie een behoorlijk progressieve serie maken. Daar komt ook de keuze van showrunner Chris Chibnall voor een vrouwelijk hoofdrolspeler vandaan. Maar hij koos ook Mandip Gill om het ongebruikelijke personage Yaz Khan te spelen. Het was voor het eerst dat er een Indiase companion kwam voor de Doctor.

Nieuwe Doctor Who
De serie koos al voor Jo Martin als geheime incarnatie voor de Doctor. Zij was daarmee de eerste vrouwelijke, zwarte actrice, die de rol mocht spelen. En nu lijkt het er steeds meer op dat we zomaar nog eens een zwarte Doctor kunnen krijgen.

Wat Gill betreft is dat een belangrijke ontwikkeling:

"Ja, ik vind dat wel. Ik denk dat er nog veel werk te verrichten valt en dat er absoluut ruimte is voor verbetering. Maar ik vind de BBC en Doctor Who wel al heel open en heel erg vooruitstrevend."

Het gerucht gaat al enige tijd dat Jodie Whittaker binnenkort stopt als de Doctor, dus wie weet is er snel ruimte voor een nieuwe!
Bron: WiC

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Jo Martin, Jodie Whittaker, Chris Chibnall, Mandip Gill

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws