search
'Line of Duty' seizoen 5 binnenkort te bekijken
Series / Nieuws

'Line of Duty' seizoen 5 binnenkort te bekijken

Het vijfde seizoen van de populaire serie is binnenkort te bekijken bij BBC First...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het wachten op het verschijnen van het vijfde seizoen van Line of Duty is bijna voorbij! Ze is dan ook weldra te bekijken bij BBC First.

BBC First heeft bekend gemaakt dat ze het vijfde seizoen van de serie Line of Duty gaat uitzenden. Op de eerste aflevering is het nog even wachten, meer bepaald tot 10 mei. Vervolgens zal er elke week een nieuwe aflevering verschijnen. Het vijfde seizoen bestaat uit in totaal zes afleveringen. Dit betekent dat de reeks ongeveer anderhalve maand te bekijken zal zijn op de zender.

Op dit ogenblik is het zo dat het zesde seizoen reeds wordt uitgezonden. Dat zesde seizoen wordt uitgezonden door BBC One. Het is momenteel nog niet bekend wanneer dit nieuwe seizoen in Nederland te bekijken zal zijn.

Britse anti-corruptie-eenheid
Line of Duty vertelt het verhaal van de bijzonder populaire agent DCI Tony Gates. Het gaat hierbij niet zomaar om eender welke agent, maar wel om een agent die reeds drie jaar lang na elkaar de beste rapportcijfers weet voor te leggen voor wat het oplossen van criminaliteit betreft.

Het hoofd van de Britse anti-corruptie-eenheid heeft echter maar weinig geloof in de kunde van de agent. Zij besluit dan ook om een intern onderzoek te laten uitvoeren naar het doen en laten van Tony. Het spreekt voor zich dat dit niet zonder gevolgen blijft.

In het vijfde seizoen maakt ook Stephen Graham (bekend van onder meer Code 404) zijn opwachting. Het gaat voor alle duidelijkheid slechts om een gastrol. Hij is in het vijfde seizoen van de reeks dan ook te zien als undercover-agent John Corbett.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen