search
Netflix censureert aanbod (opnieuw) in verschillende landen
Series / Nieuws

Netflix censureert aanbod (opnieuw) in verschillende landen

Streamingdienst Netflix heeft haar aanbod in twee verschillende landen gecensureerd...

Geoffrey Ketels
Netflix zou het voorbije jaar in totaal al zeker vier verzoeken hebben ingewilligd om haar aanbod te censureren. Het zou daarbij gaan om de landen Turkije en Singapore.

In het beleid van Netflix staat opgenomen dat het bedrijf bereid is om tegemoet te komen aan de wensen van lokale overheden. De streamingdienst brengt sinds het jaar 219 ook een rapport uit waarin staat te lezen welke verzoeken ze heeft ontvangen van autoriteiten om bepaalde afleveringen of zelfs complete series te schrappen.

In het jaar 2019 gebeurde dat negen keer. Vijf keer kwam het verzoek uit Singapore. Ook in 2020 kreeg het verschillende verzoeken. Zo werd Netflix onder meer gevraagd om twee drugs gerelateerde programma's uit haar aanbod in Singapore te schrappen.

Niet alleen in Singapore, maar ook in Turkije kreeg de streamingdienst verschillende aanvragen. Het bekendst en tevens ook één van de meest vaak besproken aanvragen is ongetwijfeld deze met betrekking tot de film Cuties. Deze film gaat over een groep pre-pubers welke volgens critics fel geseksualiseerd zou zijn.

Designated Survivor
Nog een opmerkelijk voorval had betrekking tot een aflevering in de inmiddels geschrapte serie Designated Survivor. Daarin werd door een fictieve Turkse president aan de VS geëist dat er een Turkse oppositieleider zou worden uitgeleverd. Het vermoeden bestaat dat de aflevering bij de Turkse overheid te fel deed denken aan de zaak rond Fethullah Gulen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen