'Star Trek: Strange New Worlds' moest wel deze invalshoek kiezen

Anson Mount over 'Star Trek: Strange New Worlds'

Acteur Anson Mount vertelt over de serie Star Trek: Strange New Worlds.

Jim Pedd, 23 april 2021 om 06:00

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de opnames van de serie Star Trek: Strange New Worlds. Daarin volgen we Captain Pike, Spock en Number One tijdens hun avonturen aan boord van de USS Enterprise.
In de serie Star Trek: Strange New Worlds krijgen we geen grote overkoepelende verhalen te zien zoals we tot nu toe eigenlijk gewend zijn van de nieuwe Trek-series. Volgens acteur Anson Mount moest dat wel.

Elke aflevering een eigen verhaal
"Ik denk dat Star Trek van oorsprong episodisch is. Dat wil niet zeggen dat Star Trek niets anders kan zijn; Star Trek kan heel veel dingen zijn, zoals we in elke iteratie hebben kunnen zien. Maar de klassieke Trek is echt geworteld in het idee van het grote idee van de week, en dat heeft ruimte nodig om te kunnen ademen", aldus Mount.

"In een structuur waarin je overkoepelende verhalen vertelt, probeer je allerlei relaties in stand te houden, waardoor er niet veel ruimte voor grote ideeën is. Dat gezegd hebbende, vind ik wel dat Discovery een fenomenale klus geklaard heeft met die structuur en ben ik erg blij er onderdeel van te zijn geweest. Voor mij moest dit wel echt episodisch zijn."

Wanneer de serie te zien is, weten we nog niet. De opnames van Star Trek: Strange New Worlds zijn in elk geval onderweg.
Bron: Collider

Lees meer over: Star Trek Strange New Worlds, Paramount Plus, Anson Mount

Populair nieuws