'Star Trek: Strange New Worlds' grijpt in dit opzicht terug op 'The Original Series'

Star Trek grijpt terug op vroeger

De serie Star Trek: Strange New Worlds gaat een element uit The Original Series duidelijk terugbrengen.

Jim Pedd, 14 april 2021 om 08:12

De serie Star Trek: Strange New Worlds gaat hopelijk snel van start op Paramount+. In de show zullen we de avonturen van Christopher Pike, Spock en Number One zien aan boord van de Enterprise, tien jaar voordat Kirk het commando over het schip overnam.
Star Trek: Strange New Worlds krijgt niet alleen Starfleet-uniformen en sets die moeten lijken op de vroegere series uit de franchise, maar ook nog eens terug grijpen op hetzelfde format als vroeger.

Monster van de week
Specifiek betekent dat volgens maker Akiva Goldsman dat de serie heel duidelijk zal teruggrijpen op het 'monster van de week'-format. "Het lijkt niet op de andere series, mede doordat het meer episodisch wordt," aldus Goldman.

"Als je kijkt naar The Original Series, zie je dat het wat losser was als het op de toon aankomt. Ik bedoel dat niet wat politiek betreft, maar het was wat losser. Soms mocht Robert Block een aflevering schrijven over horror. Of kwam Harlan Ellison met 'City on the Edge of Forever', dat harde sci-fi is. En er waren meer komische afleveringen zoals 'Shore Leave' of 'The Trouble with Tribbles'."

Dat probeert men nu met Star Trek: Strange New Worlds ook voor elkaar te boksen. "We proberen dat heel erg te doen. Kijk, we zijn allemaal echt verliefd geworden op het vertellen van verhalen over meerdere afleveringen. En ik vertel je dit vanaf de set van Picard, dat echt een langer verhaal heeft. Maar Strange New Worlds krijgt meer het avontuur-van-de-week, met verhalen van personages die over meer afleveringen uitgesmeerd worden."
Bron: THR

Lees meer over: Star Trek Strange New Worlds, Star Trek, Akiva Goldsman, Paramount Plus, The Original Series

Populair nieuws