Voormalig 'Kung Fu'-castlid heeft forse kritiek op de reboot van The CW

Voormalig 'Kung Fu'-castlid heeft forse kritiek

De serie Kung Fu weet het uitgangspunt van de originele serie niet te eren.

Jim Pedd, 25 april 2021 om 15:31

The CW is druk bezig met uitzenden van een remake van Kung Fu. Die neemt heel wat vrijheden vergeleken met de versie uit de jaren zeventig, vooral met wat bovennatuurlijke elementen.
Een van de acteurs van de oorspronkelijke serie heeft daar moeite mee. Radames Pera, die een jongere versie van David Carradine's Caine (a.k.a. Grasshopper) speelde, zegt dat het gebruik van kung fu en martial arts als reden voor frequent geweld, niet past.

Forse kritiek
"Ik wil positief zijn en niet al te kritisch op de nieuwe versie, maar ze hebben wel heel grote vrijheden genomen met de oorspronkelijke serie," begon Pera een interview.

Hij heeft alleen het scenario van de pilot gelezen en de serie niet gezien. "David Carradine zei ooit dat Kung Fu de anti-wraakserie was. Het personage probeerde door het leven te gaan met zo min mogelijk problemen, omdat hij van gemengde afkomst was. Maar uiteindelijk werd hij de focus van negatieve aandacht en vooroordelen van mensen en daarom moest hij omgaan met die eikels die hem aanvielen. Desondanks probeerde hij altijd zo min mogelijk kwaad te doen."

Dat zien we niet in de serie, want daarin is Olivia Liang's Nicky Shen meer een burgerwacht dan iets anders; iemand die wraak wil nemen voor de dood van haar leermeester.


Bron: EW

Lees meer over: Kung Fu, The CW, David Carradine, Radames Pera, Olivia Liang

Populair nieuws