Opvallend format voor 'John Wick'-prequelserie 'The Continental'

'John Wick'-prequelserie heeft opvallend format

Meer duidelijk over een nieuw hoofdstuk in de wereld van John Wick.

Bram de Groot, 24 april 2021 om 14:54

Er wordt al gewerkt aan een vierde (en vijfde) film in de wereld van John Wick. De succesvolle actiereeks met Keanu Reeves als het titelpersonage zal ook uitdijen naar het kleine scherm, met de serie The Continental.
Nu wordt duidelijk dat The Continental een prequelserie is en zich afspeelt ruim voor de eerste film uit 2014. Dit heeft Lionsgate baas Kevin Beggs bevestigd tegenover de website Deadline. "Het is zo'n succesvolle franchise, de reeks is onderweg naar zijn vierde en vijfde aflevering als film," aldus Beggs.

Tientallen jaren eerder
De serie zal zich gaan focussen op een jonge versie van het Winston-personage van acteur Ian McShane, de eigenaar van het beroemde hotel voor huurmoordenaars. The Continental speelt zich af in het New York van de jaren 70, gedurende een enorme vuilnis-staking.

Ook de opzet is opvallend voor een Amerikaanse show. Er verschijnen namelijk slechts drie afleveringen met elk een speelduur van 90 minuten, vergelijkbaar als bij de aanpak van een serie als Sherlock. De afleveringen hebben een eigen verhaal.

De serie, dus zonder Reeves, verschijnt in de States op de zender Starz. Het is nog onbekend welke streamingdienst de serie in Nederland uitzendt.

Bron: Deadline

Lees meer over: John Wick, The Continental, Ian McShane, Keanu Reeves

Populair nieuws