search

Ons nieuws van zaterdag 24 april 2021

Tegenslag voor het vierde seizoen van 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Tegenslag voor het vierde seizoen van 'Star Trek: Discovery'

De opnames van Star Trek: Discovery liggen nu twee weken lang stil.

De opnames van Star Trek: Discovery liggen stil. Een van de individuen in 'zone A' van de CBS-serie bleek het coronavirus te hebben.

Dat meldt The Hollywood Reporter. De opnames liggen nu twee weken stil, waardoor de serie enige vertraging op zou kunnen lopen. Het probleem lag in een medewerker die een gesprek voerde met het geïnfecteerde lid van de Zone A, waardoor de opnames nu dus stil liggen.

Nieuw seizoen
Star Trek: Discovery krijgt een vierde seizoen van Paramount Plus (voorheen CBS All Access). Dat nieuwe seizoen borduurt voort op het verhaal uit de derde reeks, waarin we zagen hoe de crew van de USS Discovery aan de slag ging om de Federation in ere te herstellen.

Op dat verhaal wordt met het vierde seizoen van de televisieserie voortgeborduurd. Daarmee gaat de serie in elk geval het record van de vorige Trek-serie, Star Trek: Enterprise, evenaren. Die stopte na vier seizoenen.

De franchise is nu weer helemaal springlevend. Er komt zelfs een nieuwe bioscoopfilm, geschreven door Kalinda Vazquez. De film moet helemaal los staan van de J.J. Abrams-films, en komt in de zomer van 2023 uit.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bemoedigende ontwikkeling rond 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Bemoedigende ontwikkeling rond 'The Last of Us'

De HBO-serie The Last of Us heeft twee regisseurs gevonden voor zijn eerste seizoen.

Eindelijk gaan de ontwikkelingen rond de The Last of Us-serie van HBO een beetje voortvarend. Na lange tijd in ontwikkeling, vond de serie recent al hoofdrolspelers in Pedro Pascal en Bella Ramsey. En nu zijn er regisseurs gevonden.

Jasmila Žbanić and Ali Abbasi zullen afleveringen regisseren voor de televisieserie. De show wordt gemaakt door Neil Druckmann, schrijver en creatief regisseur van de games. Bovendien is Craig Mazin de showrunner van de serie.

Gruwelijke toekomst
The Last of Us speelt zich af in een gruwelijke toekomst. Twintig jaar nadat de Cordyceps Brain Infection uitbrak, zijn heel wat mensen veranderd in hersenloze, agressieve en zombieachtige wezens.

In de serie moet de keiharde overlever Joel het jonge meisje Ellie helpen ontsnappen uit een quarantainezone. Wat oorspronkelijk een makkelijke klus voor Joel zou zijn, wordt al snel een zware en emotionele reis, waarbij de twee door een grootse woestenij trekken.

De opnames van The Last of Us gaan deze zomer van start. Volgend jaar moet hij te zien zijn op HBO.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Druk weekje: Disney+ voegde 6 nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Druk weekje: Disney+ voegde 6 nieuwe series toe

Check hier alle nieuwe titels die Disney+ deze week heeft toegevoegd.

Het is een drukke week op Disney+, met een hele rits nieuwe toevoegingen. We zetten eerst de series met een nieuwe aflevering op een rij en kijken dan naar series met complete seizoenen.

The Falcon and the Winter Soldier (S01E06): Wanneer de Flag Smashers hun inspanningen vergroten, komen Sam en Bucky in actie.

The Mighty Ducks: Game Changers (S01E05): Evans vader komt onverwachts opdagen, wat de zaken voor Evan, Alex en zelfs Bombay compliceert.

Nieuwe seizoenen
En dan zijn er nog de series met nieuwe (of gewoon complete) seizoenen.

9-1-1 (seizoen 4): Over de levens en de carrières van hulpverleners die elke dag weer hun leven wagen om anderen te redden.

9-1-1: Lone Star (seizoen 2): Rob Lowe speelt een brandweerman uit New York die verhuist met zijn zoon naar Austin. Daar moet hij een balans vinden tussen zijn plicht richting hulpbehoevende mensen en het oplossen van de (vele) problemen in zijn eigen gezin.

Secret of the Whales (seizoen 1): De serie dompelt kijkers onder in de walviscultuur en onthult de mysterieuze en prachtige wereld van de walvissen.

Dawn of the Nazis: Hoe zag Duitsland eruit toen het de nachtmerrie van de Tweede Wereldoorlog in stapte? Dit programma bestaat volledig uit gerestaureerd en ingekleurd archiefmateriaal en is net een levensechte horrorfilm over Hitlers opkomst naar de macht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shadow and Bone'-makers willen dolgraag tweede seizoen
Series / Nieuws

'Shadow and Bone'-makers willen dolgraag tweede seizoen

Nu moet Netflix nog even akkoord gaan met de vernieuwing van Shadow and Bone.

Shadow and Bone is sinds deze week te zien op Netflix. De serie brengt de Grishaverse-boeken van Leigh Bardugo tot leven.

Bardugo laat nu al weten helemaal uit te kijken naar een vervolg. "Ik bedoel, daar hebben we zeker wel plannen voor! Maar het is niet aan ons of we die mogen uitvoeren. Maar we hebben veel plannen en veel boeken met genoeg materiaal. Zoals mijn lezers wel van mij weten, houd ik van een goede cliffhanger. Ik wil dat je tevreden bent aan het einde van het verhaal, maar ook wanhopig verlangt naar meer."

Nog een seizoen
"Ik geloof dat ik vooral wilde zeggen: 'Ik daag je uit niet nog een seizoen te bestellen, Netflix'," voegde schrijver Eric Heisserer daaraan toe.

"Dat is een behoorlijk eng spelletje dat je daar speelt," lachte Bardugo.

"Een doodeng spelletje, en ik denk dat ik dat niet zou moeten doen, maar je ziet waar we zijn beland," aldus Heisserer die het er inderdaad wel mee eens was.

Shadow and Bone speelt zich af in een door oorlog verscheurde wereld. We zien de soldaat en wees Alina Starkov die blijkt te beschikken over een immense kracht. Een kracht die de sleutel kan zijn in het bevrijden van haar land.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 series op Netflix die iedereen gezien moet hebben
Series / Featured

3 series op Netflix die iedereen gezien moet hebben

Drie vermakelijke series die het erg goed doen bij een breed publiek.

Hieronder tips voor drie series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

The Queen's Gambit | Bing nu! | Miniserie

In een weeshuis in de jaren 1950 ontdekt een jong meisje dat ze een groot schaaktalent is. Ze wordt onverwacht een ster terwijl ze worstelt met haar verslaving. Met de tot op heden beste rol van Hollywood-talent Anya Taylor-Joy.



Bodyguard | Bing nu! | 1 seizoen

Deze oorspronkelijke BCC-serie laat prachtrollen zien van onder meer Richard Madden en Keeley Hawes. Een oorlogsveteraan helpt een terreuraanslag te verijdelen en wordt aangesteld om een politica te beschermen die een voorstander was van het conflict waarin hij vocht.



Undercover | Bing nu! | 2 seizoenen

Undercoveragenten (Tom Waes, Anna Drijver,) infiltreren in de organisatie van een drugsbaron (Frank Lammers) en doen zich voor als stel op de camping waar hij zijn weekenden doorbrengt. De film Ferry verschijnt volgende maand en seizoen drie is in de maak.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste hint naar 'Armor Wars' in 'The Falcon and the Winter Soldier'
Series / Nieuws

Eerste hint naar 'Armor Wars' in 'The Falcon and the Winter Soldier'

The Falcon and the Winter Soldier hint naar confrontatie in Armor Wars.

De tweede serie in het Marvel Cinematic Universe zit er sinds gisteren op. De zesde en laatste aflevering van The Falcon and the Winter Soldier bleek vooral goed voor de introductie van de nieuwe Captain America én heel wat hints naar toekomstige ontwikkelingen. Let op: SPOILERS!!

Naast dat er hints waren naar de komst van Captain America 4, een Thunderbolts-verhaallijn en snode plannen van de Power Broker is er ook een duidelijke connectie met de serie Armor Wars waarin het personage James Rhodes a.k.a. War Machine (Don Cheadle) centraal staat.

Hint naar Armor Wars
En het is Sharon Carter (Emily VanCamp) a.k.a. de Power Broker die in het nafilmpje hint naar haar plannen. Doordat ze weer in dienst is bij het Joint Counter Terrorist Centre krijgt ze toegang tot de "technologie, uitrusting en materiaal van het land".



De serie Armor Wars gaat over de situatie dat de tech van onder meer Tony Stark op straat komt te liggen en dat kwaadwillenden ermee aan de haal gaan. Armor Wars lijkt in 2022 te gaan verschijnen en de opnames zouden snel van start gaan.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend format voor 'John Wick'-prequelserie 'The Continental'
Series / Nieuws

Opvallend format voor 'John Wick'-prequelserie 'The Continental'

Meer duidelijk over een nieuw hoofdstuk in de wereld van John Wick.

Er wordt al gewerkt aan een vierde (en vijfde) film in de wereld van John Wick. De succesvolle actiereeks met Keanu Reeves als het titelpersonage zal ook uitdijen naar het kleine scherm, met de serie The Continental.

Nu wordt duidelijk dat The Continental een prequelserie is en zich afspeelt ruim voor de eerste film uit 2014. Dit heeft Lionsgate baas Kevin Beggs bevestigd tegenover de website Deadline. "Het is zo'n succesvolle franchise, de reeks is onderweg naar zijn vierde en vijfde aflevering als film," aldus Beggs.

Tientallen jaren eerder
De serie zal zich gaan focussen op een jonge versie van het Winston-personage van acteur Ian McShane, de eigenaar van het beroemde hotel voor huurmoordenaars. The Continental speelt zich af in het New York van de jaren 70, gedurende een enorme vuilnis-staking.

Ook de opzet is opvallend voor een Amerikaanse show. Er verschijnen namelijk slechts drie afleveringen met elk een speelduur van 90 minuten, vergelijkbaar als bij de aanpak van een serie als Sherlock. De afleveringen hebben een eigen verhaal.

De serie, dus zonder Reeves, verschijnt in de States op de zender Starz. Het is nog onbekend welke streamingdienst de serie in Nederland uitzendt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vrij bizarre ontwikkeling in het zesde seizoen van 'Legends of Tomorrow'
Series / Nieuws

Vrij bizarre ontwikkeling in het zesde seizoen van 'Legends of Tomorrow'

Vooral rond John Constantine en Zari Tarazi kunnen we iets aparts verwachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tegen het einde van het vijfde seizoen leek Legends of Tomorrow een opmerkelijk koppel te teasen in de vorm van Zari Tarazi en John Constantine. Zari 1.0 is nog samen met Nate, maar zij zit gevangen in het Wind Totem. En dus kan Zari 2.0 even volledig in de spotlight.

John en Zari zitten dus goed samen, met Constantine die helemaal geniet van het leven. Het personage heeft zijn ziel terug, Astra is veilig uit de hel ontsnapt en hij heeft gevoelens voor Zari.

Mysterieuze staat
"We zullen John Constantine in een vreemde en meer mysterieuze staat zien dan ooit te voeren: hij is gelukkig," vertelde uitvoerend producent Grainne Godfree aan TVLine. "Astra zit niet langer in de hel en John is voorzichtig optimistisch over waar het met Zari staat."

"Hoewel zij en John allebei nogal koel kunnen zijn en hun gevoelens dicht bij de borst houden, is het duidelijk dat ze echt kan maken op een relatie. Maar eerst moeten ze het tegen buitenaardse wezens opnemen die de Aarde willen overvallen, omgaan met de status van Zari als social media beroemdheid en Johns eigen demonen."

Dat belooft dus heel wat voor de zesde reeks van Legends of Tomorrow.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Parasite'-serie onderscheidt zich zo van de Oscar-winnende film
Series / Nieuws

'Parasite'-serie onderscheidt zich zo van de Oscar-winnende film

HBO maakt een Parasite-serie en dat doet het niet zomaar door de film over te maken.

HBO werkt aan een televisieserie op basis van de Oscar-winnend film Parasite. Volgens uitvoerend producent Adam McKay hoef je niet bang te zijn dat het een herhaling van zetten wordt.

Gezien het gigantische succes van Parasite, is het niet vreemd dat de zwarte komedie op de een of andere manier een vervolg kreeg. De box office bedroeg wereldwijd 258 miljoen dollar en dat tegen een budget van slechts 15 miljoen dollar. Daar bovenop won de film als eerste niet-Engelstalige film de Oscar voor de Beste Film.

Een serie
Adam McKay werkt als producent samen met Bong Joon-ho aan de spin-off en vertelt nu hoe de serie verbonden is aan de film.

De uitvoerend producent vertelde erg trots te zijn op wat de schrijvers tot nu toe bereikt hebben. Details wilde hij nog niet noemen maar: "Het is een originele serie. Hij speelt zich af in hetzelfde universum als de film, maar vertelt een origineel verhaal dat bestaat in diezelfde wereld."

Het zou dus kunnen dat personages in de televisieserie van HBO Max gaan reageren op gebeurtenissen uit de film.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jurassic World: Camp Cretaceous'-trailer laat derde seizoen van de Netflix-serie zien
Series / Trailer

'Jurassic World: Camp Cretaceous'-trailer laat derde seizoen van de Netflix-serie zien

De animatieserie Jurassic World: Camp Cretaceous ziet er eigenlijk helemaal niet verkeerd uit.

Komende maand brengt het derde seizoen van animatieserie Jurassic World: Camp Cretaceous. Dat is mooi, want fans hoeven daarmee nooit lang te wachten op nieuwe afleveringen.

Het eerste seizoen was in oktober te zien, het tweede in januari en nu komt er dus al de derde reeks. Interessant aan de trailer die vandaag is vrijgegeven voor het nieuwe seizoen, is een bekende bedreiging uit de films.

De Indoraptor
Nadat we in Jurassic World de Indominus Rex zagen, kregen we in Fallen Kingdom de Indoraptor te zien. En dat monster keert terug in deze nieuwe televisiereeks, die laat zien hoe onze jonge helden gevangen zitten op het gevaarlijke eiland Isla Nublar.

De kinderen zitten diep in de nesten in het nieuwe seizoen van Jurassic World: Camp Cretaceous. Ze moeten zien te overleven tussen onbetrouwbare andere personages. Sowieso zagen we dat er een mysterieuze dinosaurus uit cryogene slaap kwam:



De serie is op 21 mei weer te zien op Netflix. Mogelijk dient de serie uiteindelijk als introductie op de derde Jurassic World-film, die in juni 2022 te zien moet zijn en de illustere titel Dominion heeft.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe personages in 'Beauty and the Beast'-spinoff over Gaston en LeFou
Series / Nieuws

Nieuwe personages in 'Beauty and the Beast'-spinoff over Gaston en LeFou

De opnames van de serie, die ook een hoop nieuwe liedjes bevat, beginnen in september.

Een van de grootste hits onder de live-action verfilmingen van Disney-klassiekers is ongetwijfeld Beauty and the Beast, die wereldwijd 1,2 miljard dollar wist binnen te harken. Nu komt er een spinoff-serie.

Sommigen zullen hebben gedacht dat een vervolg op de film logischer is, en dat kan natuurlijk nog gebeuren, maar Disney begint met een prequel die zich focust op de personages Gaston (Luke Evans) en LeFou (Josh Gad). Wat de plot precies is, wordt echter nog geheimgehouden.

Gezocht: zingende actrice
Nu is bekend gemaakt dat de serie een belangrijke rol bevat voor het nieuwe personage Tilly, een jonge zwarte vrouw van 19 jaar oud. Ze wordt omschreven als een avontuurlijk type met een vleugje geniep dat haar 'eigen verhaal' wil schrijven. Tilly zal een hoop zingen in de serie, dus er wordt natuurlijk gezocht naar een actrice met die vaardigheden.

De opnames van de serie moeten in september beginnen in het Verenigd Koninkrijk, maar we verwachten dat er snel zal worden aangekondigd wie Tilly zal spelen, en welke personages er nog meer bij komen.

De werktitel van de serie is momenteel Little Town en tot nog toe zijn Evans en Gad de enige acteurs uit de film die terugkeren. Dat kan natuurlijk nog veranderen in de komende maanden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale 'The Falcon and the Winter Soldier' uitgelegd
Series / Featured

Finale 'The Falcon and the Winter Soldier' uitgelegd

We bespreken de zeven belangrijkste onthullingen van The Falcon and the Winter Soldier.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Falcon and the Winter Soldier is voorbij. Het eerste seizoen eindigde met een paar knallers, en daarover zullen we je in dit artikel vertellen. Let dus op: dit artikel bevat spoilers.

We vertellen je in dit artikel over de zeven grootste onthullingen:

1. Flag-Smashers toppen
In deze finale begint het met het gevecht tegen de Flag-Smashers. Sharon Carter, Bucky en Sam Wilson als de nieuwe Captain America, vechten tegen hen. Ze winnen, maar het is wel een gevecht dat veel tijd kost en niet zomaar gewonnen wordt.

2. Karli gaat dood
Hoewel de Flag-Smashers grotendeels verslagen worden, komt Karli Morgenthau om het leven. Zij gaat er namelijk helemaal voor om haar plannen ten uitvoer te brengen. Het is uiteindelijk Sharon Carter die haar doodt.

3. De Power Broker
Het was nog de vraag wie de Power Broker zou zijn. We weten nu wie het is: Sharon Carter, precies zoals we al verwacht hadden. En Sharon is iemand die uit is op iets. Wat moeten we in de toekomst leren.

4. US Agent
Val geeft onze grote vriend John Walker een nieuw kostuum en een nieuwe titel. Hij wordt de US Agent, en zal vermoedelijk nog heel wat problemen gaan veroorzaken voor de nieuwe superschurk van Marvel Studios.

5. Geen Super Soldiers
Marvel wil duidelijk het aantal Super Soldiers dat rondwaart binnen de perken houden. En dus worden de overgebleven Flag-Smashers, op weg naar The Raft, gedood tijdens een bomaanslag die gepleegd wordt door de oude man die Baron Zemo eerder al hielp.

6. Losse eindjes
We zien dat Sam in gesprek gaat met Isaiah en Eli, en vertelt over wat het betekent om de nieuwe Captain America te zijn. Hij neemt hen mee naar het museum dat aan Steve Rogers opgedragen is, waar een heel nieuwe vleugel toegewijd is aan het nalatenschap van Isaiah. Daarna vieren Sam en Bucky een feestje bij de familie van Sam. De serie krijgt een nieuwe titel: Captain America and the Winter Soldier.

7. Snode plannen
In de scène na de aftiteling zien we dat Sharon een pardon krijgt van de Amerikaanse overheid. Ze krijgt zelfs haar nieuwe baan terug. Maar die gaat ze duidelijk misbruiken, want eenmaal buiten belt ze iemand om te vertellen dat ze inside informatie heeft om te verkopen. Zou dat dan de Secret Invasion inleiden?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.