Weet je niet wat je moet kijken op Netflix? Check dan deze nieuwe functie

Netflix helpt je als je niet weet wat te streamen

Netflix heeft een heel fijne nieuwe functie bedacht voor zijn abonnees: Play Something.

Jim Pedd, 30 april 2021 om 13:18

Er zitten zo ontzettend veel series en films in het aanbod van Netflix, dat het soms behoorlijk moeilijk is om een keuze te maken van wat je nu wil kijken. Soms zit je uren te scrollen lijkt het wel, op zoek naar wat er te zien is.
Netflix is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het testen van een functie om precies de mensen die twijfelen te helpen. Nu is die eindelijk voor iedereen beschikbaar met een app op een televisie. Straks komt de nieuwe functie ook naar de mobiele versie van Netflix.

Play Something
Met behulp van het Netflix-algoritme zoekt de functie Play Something naar een nieuwe film of serie die je als kijker zou kunnen zien. Play Something komt vervolgens met een aanbeveling die je zou kunnen kijken.

Die film of serie is dus toegespitst op jouw smaak, en moet dus goed passen bij wat je zelf fijn vindt. Mocht je vinden dat Play Something niks interessants voorschotelt, kan je gewoon kiezen voor een nieuwe film of serie.

De data gebruikt alles, van nieuwe toevoegingen binnen het aanbod, tot een nieuwe aflevering in een serie of film waarvan je eerdere delen gekeken hebt. Dat betekent dus dat Netflix ook kijkt naar content die je al eens gezien hebt maar nooit af keek.

Bron: Decider

Lees meer over: Netflix, Play Something, Streamingdienst

Populair nieuws