Julianna Margulies legde monsteraanbod voor 'ER' naast zich neer

Julianna Margulies weigerde monsteraanbod 'ER'

De actrice weigerde een riant aanbod om voor twee seizoenen terug te keren naar de reeks...

Geoffrey Ketels, 30 april 2021 om 12:44

Groot was de verbazing toen actrice Julianna Margulies er rond de eeuwwisseling voor koos om de topserie ER te verlaten. De productie zou er echter nog alles aan hebben gedaan om de actrice toch nog langer aan het project te verbinden.
Toen Julianna Margulies tegenover de productie van ER aangaf te willen stoppen met haar rol als Carol in de reeks werd alles uit de kast gehaald om daar alsnog verandering in te brengen. De productie zou dan ook een bod op tafel hebben gelegd om de actrice te overhalen van een slordige 27 miljoen dollar. De deal zou gelden voor twee extra seizoenen. Margulies moest daar echter niets van weten en stuurde de productie wandelen.

Bovenstaande kwam aan het licht tijdens een interview dat werd gehouden voor de interviewserie Super Soul van niemand minder dan Oprah Winfrey. De vriendinnen van Margulies hadden haar ook voor gek verklaard dat ze het aanbod naast zich neerlegde. De actrice bleek evenwel vastbesloten.

Meer leren en niet meer verdienen
De ooit zo populaire actrice stelde dat ze zich was gaan verdiepen in het boeddhisme. Tijdens een bezoek aan een boekenwinkel kwam ze in aanraking met het boek Awakening the Buddha Within. Vanaf dat ogenblik zou ze voor zichzelf hebben uitgemaakt dat ze meer wou gaan leren en niet meer wou gaan verdienen.

Ondanks het feit dat Margulies het riante aanbod afsloeg keerde ze toch nog een keer terug naar ER. Dat gebeurde in het jaar 2009. Ze was dan ook net als ene George Clooney te zien in de grote finale van de serie.

Lees meer over: ER, Julianna Margulies, serie, series

Informatie over de serie: ER

Populair nieuws