'Shadow and Bone' seizoen 2: Releasedatum, verhaal en meer

Shadow and Bone seizoen 2: dit moet je weten

Netflix komt op een zeker moment met een tweede seizoen van Shadow and Bone, denken we! Dit moet je weten.

Jim Pedd, 2 mei 2021 om 15:27

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De epische fantasiewereld van Shadow and Bone heeft heel wat in petto voor Alina Starkov. Vandaag vertellen we je over het mogelijke tweede seizoen.
Vooralsnog is er nog geen officieel bericht geweest van Netflix over een nieuw seizoen. Maar we gaan ervan uit dat men het wel bestelt, gezien het succes van de show, zowel in kijkcijfers als wat ontvangst betreft.

Tweede seizoen
Hoewel Netflix nog niets officieel heeft gemaakt wat het tweede seizoen van Shadow and Bone betreft, stelt What's On Netflix dat de serie "achter de schermen al stilletjes" vernieuwd is. Het grote budget maakt dat Netflix flink investeert in de serie en er vertrouwen in lijkt te hebben.

Een releasedatum
Hoewel Netflix soms met series heel snel met een nieuw seizoen komt, laten de grootschalige en dure series vaak langere tijd op zich wachten. Dat zal nu waarschijnlijk ook het geval zijn. Vaak zitten er rond de achttien maanden tussen seizoenen.

Gezien het gewoonlijke productieschema van Netflix, zou het zomaar kunnen dat Shadow and Bone in de herfst van 2022 met een tweede seizoen komt.

Het verhaal
Shadow and Bone is gebaseerd op twee boeken van Leigh Barduga in de franchise. Het gaat om het boek Shadow and Bone en om het boek Six of Crows. Het tweede seizoen zal waarschijnlijk doorgaan met die invalshoek en verhalen van de duologie en de trilogie blijven verfilmen.

Het tweede seizoen van Shadow and Bone zal doorgaan waar de eerste reeks stopte. Alina moet zich verbergen, nadat General Kirigan haar krachten gebruikte om de Fold uit te breiden over het havenstadje Novokribirsk. Met behulp van Mal en de Crows, wist Alina te voorkomen dat hij meer schade aan zou richten, maar ze was te zwak om de Shadow Fold in zijn geheel te doen verdwijnen.

In het tweede seizoen gaat Alina op zoek naar een manier om sterk genoeg te worden en de Shadow Fold te vernietigen. Kirigan overleefde en zal bozer dan ooit met een leger van monsters proberen de Fold te gebruiken om de wereld te overheersen. En dan zijn er nog de Crows, die hard op zoek gaan naar manieren om te overleven in Ketterdam.
Lees meer over: Shadow and Bone, Netflix, Shadow Fold, Alina Starkov

Populair nieuws