Legendarische 'The Simpsons'-schrijver onthult het geheim achter Homer Simpson

Voor het eerst ooit geeft schrijver John Swartzwelder een interview over The Simpsons.

Jim Pedd, 05-05-2021 07:02

The Simpsons is decennia oud. De sitcom bevindt zich nu in zijn 32ste seizoen en recent was de 700ste aflevering te zien, waarmee het de langste primetime scripted show op televisie werd.
Natuurlijk kent iedereen Homer Simpson wel. Hij is het focuspunt van de meeste afleveringen van de serie en de meeste fans kennen hem om zijn catchphrases, voorliefde voor voedsel en bier en gebrek aan intelligentie. Nu vertelt voormalig schrijver John Swartzwelder, die deel was van het oorspronkelijke schrijfteam en tot 2003 producent, hoe hij Homer schreef.

The Simpsons
Swartzwelder schreef maar liefst 59 afleveringen voor de serie en wordt gezien als een van de beste komedieschrijvers. Nog nooit gaf hij een interview, tot nu in een gesprek met The New Yorker.

"Homer is een grote pratende hond. Het ene moment is hij de zieligste man van de wereld, omdat hij zijn baan verloren heeft, zijn broodje liet vallen of zijn familie per ongeluk vermoord heeft," begon hij.

"Het andere moment is hij de gelukkigste man van de wereld, omdat hij een muntje gevonden heeft - misschien wel onder een dood familielid. Hij is geen hond natuurlijk, hij is slimmer dan dat. Maar als je hem schrijft als een hond, kan je nooit de mist in gaan."
Bron: New Yorker

Lees meer over: The Simpsons, John Swartzwelder, Homer Simpson, FOX

Populair nieuws