'The Simpsons'-acteur zegt "sorry" voor racisme in de populaire serie

Niet iedereen is even blij met het personage Apu en daarvoor zegt Hank Azaria sorry.

Jim Pedd, 15-04-2021 17:43

The Simpsons is een van de langst lopende televisieseries in de geschiedenis. Sinds december 1989 is de serie onafgebroken te zien geweest.
Maar de samenleving is in de dertig jaar dat de serie bestaat behoorlijk veranderd. Dat betekent ook dat dingen die als acceptabel werden gezien toen de serie begon, tegenwoordig absoluut niet meer kunnen. Denk aan de raciale stereotypen die de serie bevat.

Grote spijt
In 2017 kwam komiek Hari Kondabolu met de documentaire The Problem with Apu, waarin hij via de winkelier keek naar racisme in Amerikaanse series en films. The Simpsons reageerde daarop met de aflevering No Good Read Goes Unpunished, waarin het probleem eigenlijk ontkend werd.

Marge realiseert zich in de aflevering, als ze een kinderboek leest, dat ze de beledigende elementen juist leuk vindt. Die veranderen zou de "emotionele reis" verpesten. En ook het personage Lisa stond in de serie op tegen de kritiek. Maar sindsdien is men bewuster geworden van de problemen.

Zo stopte acteur Hank Azaria met de stem van Apu. En nu zegt hij dat hij gewild had er eerder mee gestopt te zijn: "Over een kleine 31 jaar heb ik een afspraak met het lot. Een deel van mij heeft het gevoel dat ik naar elke persoon van Indiase komaf in dit land moet stappen om persoonlijk sorry te zeggen. En soms doe ik dat, als het ter sprake komt."
Bron: Deadline

Lees meer over: The Simpsons, Apu, Fox, Hank Azaria, Hari Kondabolu

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix