Wanneer speelt 'Game of Thrones' spin-off 'House Of The Dragon' zich af?

Wanneer speelt House Of The Dragon zich af?

De serie House Of The Dragon speelt zich ver voor de originele serie van HBO af.

Jim Pedd, 6 mei 2021 om 08:10

House Of The Dragon is een prequel op Game of Thrones die zich met name focust op House Targaryen. De serie is ver in het verleden gesitueerd.
De serie House Of The Dragon is in de loop van 2022 eindelijk te zien. Centraal staat het conflict dat bekend staat als de Dance of the Dragons, een burgeroorlog in de familie Targaryen. Dat conflict verdeelde niet alleen de familie, maar ook het rijk in de groene en de zwarte factie.

Wanneer dan?
De tijdlijn van Game of Thrones begint rond de verovering van Aegon I Targaryen van Westeros. Gebeurtenissen spelen zich daarvoor (BC) of daarna (AC) af. Het verhaal van Game of Thrones begint in 298 AC en eindigt in 305 AC.

Voor House Of The Dragon geldt dat de serie begint in 129 AC, en duurt tot 131 AC. Dat betekent dat House Of The Dragon zich dus ten minste 170 jaar voor Game of Thrones afspeelt.

Tegelijk zou het goed kunnen dat de serie in eerste instantie opbouwt naar de burgeroorlog. Dat betekent dat de show dus ook goed iets voor die tijd kan beginnen. Duidelijk is dat de serie een deel van de heerschappij van King Viserys toont, want na zijn dood brak de oorlog uit. En hij werd in 103 AC gekroond.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House Of The Dragon, Game of Thrones, HBO, George RR Martin

Populair nieuws