Nog een 'Law & Order' spin-off op komst

Nog een 'Law & Order' spin-off op komst

De Law & Order-franchise blijft maar groeien en krijgt nu weer een nieuwe telg!

Jim Pedd, 6 mei 2021 om 09:14

Er komt weer een nieuwe spin-off in de Law & Order-franchise. NBC maakt er nu eentje die zich specifiek gaat focussen op strafrechtadvocaten.
Heel wat series in de franchise volgden het format van de oorspronkelijke aflevering. Dat houdt in dat er een 'case-of-the-week' structuur gevolgd werd en de meeste verhalen tijdens dezelfde aflevering nog afgerond werden. Maar nu probeert men het anders, bijvoorbeeld met Law & Order: Organized Crime, door daarbij te kiezen voor een duidelijk verhaal over meerdere afleveringen.

Law & Order spin-off
Nu blijkt dat NBC besloten heeft een volledig seizoen te bestellen van de nieuwe serie Law & Order: For the Defense. Er komt geen pilot van de serie.

In plaats daarvan kiest men ervoor meteen een compleet eerste seizoen te bestellen. Centraal staan advocaten, maar ook het Amerikaanse systeem van criminele justitie. Elke week krijgen we een nieuw, hedendaags, moreel verhaal.

Carol Mendelsohn, die bekend staat om haar werk voor de CSI-franchise, werkt mee aan de serie als showrunner. Naast haar zijn Dick Wolf, Arthur Forney, Julie Weitz en Peter Jankowski allemaal uitvoerend producenten.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Law and Order For the Defense, Law and Order, Carol Mendelsohn, Dick Wolf

Populair nieuws