search

Ons nieuws van donderdag 6 mei 2021

Netflix toont eerste blik op megahit 'Lupin' seizoen 2
Series / Foto's

Netflix toont eerste blik op megahit 'Lupin' seizoen 2

Netflix boekte met Lupin een van de grootste successen uit zijn geschiedenis en komt snel met een tweede deel.

Netflix stelt dat Part 1 van Lupin de best bekeken Franse Original in de geschiedenis van het platform is. De eerste afleveringen zouden in een maand tijd maar liefst door 70 miljoen huishoudens bekeken zijn.

Daarmee was het de derde best bekeken Netflix Original ooit als je die maatstaf neemt. De verwachtingen van het tweede seizoen zijn dus groot, en Netflix hoopt die straks ook wel in te gaan lossen. Om ons vast warm te laten lopen, hebben we nu de eerste beelden van de nieuwe reeks.

Eerste beelden
Het verhaal volgt Assane Diop, een professionele dief en de enige zoon van een immigrant uit Senegal. Die reisde naar Frankrijk in de hoop daar een beter leven te vinden voor zijn kind.

Maar zijn werkgever framede Assane's vader voor een misdaad gepleegd door zijn werkgever, en die pleegde uiteindelijk zelfmoord. Aan Assane vervolgens de taak om wraak te nemen, wat hij doet door inspiratie te halen uit de boeken over meesterdief Arsène Lupin.







Wanneer het tweede seizoen van de serie Lupin te zien is, weten we nog niet. De reeks wordt dit jaar nog verwacht.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios neemt afscheid van 'Agents of SHIELD'
Series / Nieuws

Marvel Studios neemt afscheid van 'Agents of SHIELD'

De serie Agents of SHIELD is geen onderdeel meer van het Marvel Cinematic Universe.

Fans van Agents of SHIELD hoopten lang dat de serie binnen het grote Marvel Cinematic Universe zou blijven. Maar vandaag hebben we slecht nieuws voor ze.

Vandaag blijkt namelijk dat Disney+ de serie niet meer telt onder het MCU. In plaats daarvan staat deze onder Marvel Legacy Movies and Series. Dat betekent dat de serie vermoedelijk geen MCU meer is.

Geen MCU meer
De serie Agents of SHIELD maakt geen onderdeel meer uit van het MCU lijkt het zo. Deze staat nu namelijk in dezelfde sectie als de films en series van 20th Century Fox, die ook geen canon meer zijn.

Lang gingen er verhalen dat de personages uit Agents of SHIELD hun debuut zouden maken in Marvel-films en -series. Maar dat lijkt niet het geval te zijn.

Marvel-baas Kevin Feige vertelde daar het volgende over: "Er zijn vaak geruchten die kloppen en er zijn vaak geruchten die niet kloppen. Het was in elk geval erg leuk om Clark Gregg terug te zien keren in het MCU in Captain Marvel. Wat al het andere betreft, zullen we het moeten zien."

Voorlopig ziet het er dus niet goed uit voor de Agents of SHIELD.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-fans opgelet: 'Loki' heeft een mooie verrassing voor jullie
Series / Nieuws

Marvel-fans opgelet: 'Loki' heeft een mooie verrassing voor jullie

De serie Loki zal iets eerder te zien zijn dan we hadden verwacht, namelijk een halve week!

Een mooie verrassing van Marvel Studios en acteur Tom Hiddleston. De serie Loki, waarin Hiddleston de hoofdrol speelt, is straks wat eerder te zien dan verwacht.

Marvel Studios heeft aangekondigd dat de serie van start gaat op 9 juni, dus op woensdag. Eerder gingen we uit van 11 juni, en stond de releasedatum nog altijd op vrijdag. Maar dat verandert dus.

Eerder te zien
Daarmee is de serie van Marvel Studios als eerste grote serie van Disney+ op een andere dag dan vrijdag te zien. Tot nu toe waren alle grote series van de streamingdienst op vrijdag te zien, maar nu bioscopen wereldwijd langzaamaan weer open gaan, is dat niet meer de beste dag voor de content.



Veel details zijn er nog niet vrijgegeven over de serie Loki. Wel weten we dat de God of Mischief werkt voor de Time Variance Authority en dat zijn missie ligt in het repareren van de tijdlijn die hijzelf gebroken heeft.

De serie Loki is vanaf 9 juni te zien en zet wekelijks een nieuwe aflevering live.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: The Bad Batch' is begonnen, wat vinden fans ervan?
Series / Nieuws

'Star Wars: The Bad Batch' is begonnen, wat vinden fans ervan?

Star Wars: The Bad Batch is begonnen op Disney+, maar wat vinden fans eigenlijk van de serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
4 mei was Star Wars Day. Op die dag besloot Disney+ dit te vieren door de eerste aflevering van de serie Star Wars: The Bad Batch online te zetten. Fans zijn er blij mee.

De serie Star Wars: The Bad Batch kijkt naar Clone Force 99, ofwel de Bad Batch. De crew moet proberen een plek te vinden in het universum nu de Clone Wars voorbij zijn. En dat belooft wat voor de komende vijftien afleveringen.

De eerste reacties
De eerste aflevering toonde ons de gebeurtenissen van Order 66 vanuit het perspectief van de Bad Batch. Die hadden niet dezelfde reactie op het bevel en doodden dus niet zo'n beetje al hun Jedi-meesters.

De pilot vertelt ook de oorsprong van de Jedi-padawan Caleb Dume, die je ook wel kent als Kanan Jarrus uit de serie [url1=]Star Wars Rebels[/url1]. De groep adopteerde tegen het einde verder de jonge fan Omega en ging erop uit, achtervolgd door admiraal Tarkin (nog geen Grand Moff op dat moment).

Hieronder doen we een greep uit de vele enthousiaste fanreacties:



Star Wars: The Bad Batch krijgt elke vrijdag een nieuwe aflevering. Komende vrijdag debuteert dan ook de tweede.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Honest Trailer maakt gehakt van 'The Falcon and The Winter Soldier'
Series / Video/clip/featurette

Honest Trailer maakt gehakt van 'The Falcon and The Winter Soldier'

Ook The Falcon and The Winter Soldier moet eraan geloven met een heel nieuwe Honest Trailer.

De Screen Junkies maken elke grote nieuwe film en serie belachelijk. Deze week moest de tweede serie van Marvel Studios op Disney+ eraan geloven: The Falcon and The Winter Soldier.

De Honest Trailer houdt zich bepaald niet in en maakt heel wat elementen van de serie belachelijk. Zo bespreekt men de vrijwel continue referenties naar het schild van Captain America en de vele spoilers op sociale media.

Honest Trailer
De Screen Junkies vergelijken The Falcon and The Winter Soldier onder meer met een B-niveau Marvel-film, en dissen heel wat elementen. Los van het schild, wordt bijvoorbeeld aangewezen hoe bizar het is dat de Avengers geen geld krijgen voor hun heldendaden.

Hoewel The Falcon and The Winter Soldier een amusante serie was, voldeed deze vermoedelijk niet aan de torenhoge verwachtingen die fans ervan hadden. Hieronder de Honest Trailer:



The Falcon and The Winter Soldier draait met name om de opvolging van Captain America en hoe je om gaat met zo'n groot nalatenschap. Die vraag wordt door Sam Wilson beantwoord terwijl hij samen met Bucky op een gevaarlijke missie gaat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controversiële einde 'WandaVision' verdedigd door hoofdrolspeelster
Series / Nieuws

Controversiële einde 'WandaVision' verdedigd door hoofdrolspeelster

Actrice Elizabeth Olsen staat volledig achter het einde van de serie WandaVision op Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste serie van het Marvel Cinematic Universe op Disney+ is meteen een van de beste producten die voortgekomen is uit het superheldenuniversum. Maar WandaVision viel met zijn finale toch een beetje tegen.

De serie vertelde een van de meest wilde en bizarre verhalen die Marvel-baas Kevin Feige ons tot nu toe gebracht heeft. Maar helaas viel het einde een beetje tegen en hadden belangrijke plotpunten vooral tegen het einde meer ademruimte kunnen gebruiken.

Einde verdedigen
Een van de grootste problemen van fans met het einde, is dat Wanda Maximoff min of meer een complete stad gegijzeld hield voor een lange periode. Ze deed al die mensen verschrikkelijke dingen aan en veroorzaakte grote psychologische schade.

Toch komt ze er aan het einde min of meer mee weg, zonder gevolgen en ze lijkt zelfs niet op de oppervlakte schuldgevoelens te hebben.

Elizabeth Olsen stelt nu dat zoiets nog wel komen zal: "Wanda moest daar weg voordat de mensen die haar verantwoordelijkheid zouden kunnen laten dragen daar zouden komen. En waar ze heenging, was een plek waar niemand haar kon vinden. Precies omdat ze wist dat ze verantwoording af zou moeten leggen en volgens mij enorme schuldgevoelens heeft."

In de Marvel-films gaan we hier vermoedelijk dus nog iets van te zien krijgen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's 'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon'!
Series / Foto's

Eerste foto's 'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon'!

De nieuwe Game of Thrones-serie verschijnt in 2022 op de streamingdienst HBO Max.

De fans van Game of Thrones zullen ongetwijfeld een abonnementje nemen op HBO Max als de spin-off House of the Dragon ergens in 2022 verschijnt. De vraag is echter of de dienst dan al in Nederland beschikbaar is.

Wat we gelukkig wel kunnen zien zijn de eerste foto's uit de spin-off die zich 300 jaar voor de moederserie afspeelt. Ook hebben we omschrijvingen van de belangrijkste figuren in de serie.

Olivia Cooke als Alicent Hightower: De dochter van Otto Hightower, de hand van de koning, en de mooiste vrouw in de zeven koninkrijken. Ze groeide op in de Red Keep, dicht bij de koning en zijn dierbaarsten; ze bezit zowel een opvallende hoffelijkheid als een scherp politiek inzicht.

Rhys Ifans als Otto Hightower: De hand van de koning, Ser Otto, dient loyaal en trouw zowel zijn koning als zijn rijk. Zoals de Hand het ziet, is de grootste bedreiging voor het rijk de broer van de koning, Daemon, en zijn positie als erfgenaam van de troon.

Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon, "The Sea Snake": Lord of House Velaryon. Als "The Sea Snake", de beroemdste nautische avonturier in de geschiedenis van Westeros, bouwde Lord Corlys zijn huis uit tot een machtige zetel die nog rijker is dan de Lannisters en die claimt de grootste marine ter wereld te hebben.

Emma D'Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen: Het eerstgeboren kind van de koning, ze is van puur Valyrisch bloed en ze is een drakenrijder. Velen zouden zeggen dat Rhaenyra met alles werd geboren... maar ze werd niet als man geboren.

Matt Smith als Prince Daemon Targaryen: De jongere broer van koning Viserys en erfgenaam van de troon. Daemon is een weergaloze krijger, een drakenrijder en bezit het ware bloed van de draak. Maar er wordt gezegd dat wanneer een Targaryen wordt geboren, de goden een muntje in de lucht gooien...








Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans 'The Flash' houden het niet meer na vertrek vaste castleden
Series / Nieuws

Fans 'The Flash' houden het niet meer na vertrek vaste castleden

Sommige mensen vinden het niet meer de moeite waard om The Flash te volgen nu.

Ineens was er het voor fans wel heel erg teleurstellende nieuws dat The Flash afscheid neemt van twee van zijn oorspronkelijke castleden. Tom Cavanagh en Carlos Valdes stoppen met de serie en verlaten de boel aan het einde van dit zevende seizoen. Fans zijn uiterst geschokt.

Beiden maakten sinds de start van de serie op The CW onderdeel uit van de vaste cast. maar aan die tijd komt een einde. Cavanagh zou vorig seizoen al vertrekken, maar is tot de derde aflevering vaste aanwezige geweest. De rest van het zevende seizoen is hij zo nu en dan als gastster te zien.

Geschokte fans
Voor Carlos Valdes geldt dat hij een vaste aanwezige blijft tot de finale van dit seizoen. Daarna houdt hij het definitief voor gezien en verdwijnt zijn personage, Cisco, uit de serie.

Wel kunnen beiden terugkeren als ze dat zouden willen. Dat vertelde showrunner Eric Wallace in een statement rond het vertrek van de twee. "De deur staat altijd op een kier voor een mogelijke terugkeer van hen."



The Flash krijgt vermoedelijk gewoon een achtste seizoen van The CW. Acteur Grant Gustin heeft daar in elk geval al voor getekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' zit vol met The Force
Series / Nieuws

Derde seizoen van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' zit vol met The Force

Keert de jonge Grogu dan terug in het derde seizoen van The Mandalorian?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dave Filoni belooft dat de Force sterk aanwezig zal zijn in het derde seizoen van The Mandalorian. Sinds de serie twee jaar geleden van start ging, is het publiek verliefd geworden op Mando en zijn partner in crime, Grogu (ofwel Baby Yoda).

Tijdens hun reis kwamen we er langzaam achter dat de jonge Grogu behoorlijk sterk is in de Force. En de twee gingen op zoek naar een meester die Grogu zou kunnen helpen zijn krachten te leren beheersen. In de finale van het tweede seizoen zagen we dan ook hoe Luke Skywalker de jonge Grogu meenam om zijn training te beginnen.

De Force
Tijdens een interview onthulde schrijver Dave Filoni bepaald niet veel over het nieuwe seizoen. Disney houdt het liefst zoveel mogelijk geheim. Maar:

"Er zitten heel veel nieuwe avonturen aan te komen. Ik moet voorzichtig zijn, dus ik kan eigenlijk niets specifieks benoemen. Maar laten we het zo zeggen: volgens mij is de Force straks heel sterk in dit seizoen."

Hoewel het derde seizoen in nevelen gehuld is, belooft dit in elk geval wel een gaaf nieuw seizoen voor de televisieserie!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een 'Law & Order' spin-off op komst
Series / Nieuws

Nog een 'Law & Order' spin-off op komst

De Law & Order-franchise blijft maar groeien en krijgt nu weer een nieuwe telg!

Er komt weer een nieuwe spin-off in de Law & Order-franchise. NBC maakt er nu eentje die zich specifiek gaat focussen op strafrechtadvocaten.

Heel wat series in de franchise volgden het format van de oorspronkelijke aflevering. Dat houdt in dat er een 'case-of-the-week' structuur gevolgd werd en de meeste verhalen tijdens dezelfde aflevering nog afgerond werden. Maar nu probeert men het anders, bijvoorbeeld met Law & Order: Organized Crime, door daarbij te kiezen voor een duidelijk verhaal over meerdere afleveringen.

Law & Order spin-off
Nu blijkt dat NBC besloten heeft een volledig seizoen te bestellen van de nieuwe serie Law & Order: For the Defense. Er komt geen pilot van de serie.

In plaats daarvan kiest men ervoor meteen een compleet eerste seizoen te bestellen. Centraal staan advocaten, maar ook het Amerikaanse systeem van criminele justitie. Elke week krijgen we een nieuw, hedendaags, moreel verhaal.

Carol Mendelsohn, die bekend staat om haar werk voor de CSI-franchise, werkt mee aan de serie als showrunner. Naast haar zijn Dick Wolf, Arthur Forney, Julie Weitz en Peter Jankowski allemaal uitvoerend producenten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer speelt 'Game of Thrones' spin-off 'House Of The Dragon' zich af?
Series / Featured

Wanneer speelt 'Game of Thrones' spin-off 'House Of The Dragon' zich af?

De serie House Of The Dragon speelt zich ver voor de originele serie van HBO af.

House Of The Dragon is een prequel op Game of Thrones die zich met name focust op House Targaryen. De serie is ver in het verleden gesitueerd.

De serie House Of The Dragon is in de loop van 2022 eindelijk te zien. Centraal staat het conflict dat bekend staat als de Dance of the Dragons, een burgeroorlog in de familie Targaryen. Dat conflict verdeelde niet alleen de familie, maar ook het rijk in de groene en de zwarte factie.

Wanneer dan?
De tijdlijn van Game of Thrones begint rond de verovering van Aegon I Targaryen van Westeros. Gebeurtenissen spelen zich daarvoor (BC) of daarna (AC) af. Het verhaal van Game of Thrones begint in 298 AC en eindigt in 305 AC.

Voor House Of The Dragon geldt dat de serie begint in 129 AC, en duurt tot 131 AC. Dat betekent dat House Of The Dragon zich dus ten minste 170 jaar voor Game of Thrones afspeelt.

Tegelijk zou het goed kunnen dat de serie in eerste instantie opbouwt naar de burgeroorlog. Dat betekent dat de show dus ook goed iets voor die tijd kan beginnen. Duidelijk is dat de serie een deel van de heerschappij van King Viserys toont, want na zijn dood brak de oorlog uit. En hij werd in 103 AC gekroond.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoveel afleverigen krijgt 'Star Wars: The Bad Batch' op Disney+
Series / Nieuws

Zoveel afleverigen krijgt 'Star Wars: The Bad Batch' op Disney+

De serie Star Wars: The Bad Batch is van start en duurt nog wel even.

De serie Star Wars: The Bad Batch is deze week van start gegaan op Disney+. En maak je maar op voor een hele rits afleveringen: er komen er in totaal zestien in het eerste seizoen.

In juli 2020 werd Star Wars: The Bad Batch aangekondigd. De serie begon op 4 mei met een 70 minuten durende speciale aflevering. De tweede gaat deze vrijdag live, en daarna volgt elke week op vrijdag een nieuwe. Star Wars: The Bad Batch is tot de kerst de voornaamste nieuwe Star Wars-content voor fans.

Star Wars: The Bad Batch
Tijdens een interview met CNET vertelde regisseur Brad Rau dat het eerste seizoen van Star Wars: The Bad Batch zestien afleveringen in beslag neemt.

Hij kon niet vertellen of er meer afleveringen te zien zullen zijn, of dat de animatieserie er al na 1 seizoen de brui aan zal geven. Duidelijk is nu in elk geval wel dat de televisieserie gedurende vijftien weken te zien is op Disney+.

Het eerste seizoen zal het grootste deel van de zomer te zien zijn en wordt afgerond met de laatste aflevering op 13 augustus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel goed nieuws voor fans van 'Mayans M.C.'
Series / Nieuws

Heel goed nieuws voor fans van 'Mayans M.C.'

Houd je van de serie Sons of Anarchy en Mayans M.C.? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Nog voordat de finale van het derde seizoen te zien is, heeft FX Networks al bekend gemaakt dat hitserie Mayans M.C. terugkeert voor nog een nieuw seizoen.

Nick Grad, de baas van FX, laat weten dat de serie in 2022 terugkeert voor nog een nieuw seizoen. "Elgin James, zijn creatieve partners en de ongelofelijke cast en crew hebben nog een episch seizoen van Mayans M.C. weten te maken," begon Grad.

Nog een seizoen
"Gedurende drie seizoenen heeft Mayans verhalen verteld die voorbij de grenzen waar de club bestaat gaan. Fans van heel de wereld zitten daar echt bij aan tafel", aldus Grad over de keuze om een vierde seizoen te bestellen.

Maker James vertelde dat hij met het vierde seizoen "dieper in de waarheden van elk personage" wil duiken. Het is zijn intentie om te kijken naar "de gevaren van de licht ontvlambare wereld waarin ze leven."

De finale van het derde seizoen van de serie is volgende week te zien. Volgend jaar komt er dus weer een nieuwe reeks.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.