search
Waarom je de Sci-fi serie 'Altered Carbon' op Netflix moet kijken
Series / Netflix Kijktip

Waarom je de Sci-fi serie 'Altered Carbon' op Netflix moet kijken

De prachtige cyberpunk wereld van 'Altered Carbon' is spannend, sexy, geheimzinnig maar ook bijzonder gewelddadig.

Altered Carbon is een prachtig gemaakte Netflix-serie over een sci-fi wereld waarin iemands bewustzijn kan worden overgeplaatst tussen verschillende lichamen. In seizoen 1 (10 afleveringen) is Joel Kinnaman detective Kovacs, in het tweede (8 afleveringen) neemt Anthony Mackie de rol over in een nieuwe 'sleeve'.

Hoofdrolspeler Joel Kinnaman ken je van The Killing en House of Cards. Anthony Mackie is bij Marvel-fans wel bekend als Sam Wilson/Falcon in The Falcon and the Winter Soldier.

Takeshi Kovacs is een voormalige soldaat bij een rebellengroep en nu rechercheur. Hij wordt in het eerste seizoen ingehuurd om een moord op te lossen. 30 jaar later breidt het raadsel uit voor seizoen 2, want problemen uit het verleden steken de kop weer op. Kovaks moet in een nieuw lichaam de wereld redden van de ondergang.

Deze Netflix-serie is een combinatie van future-noir, cyberpunk, science-fiction, brute actie en het betere detectivewerk. Het voelt als het universum van Blade Runner, Ghost in a Shell en Alita, met veel bloot en doffe post-apocalyptische steden vol felle neon reclames. Met onderstaande keiharde trailer en blikje achter de schermen krijg je een goed beeld van de serie.Acteurs
Vanaf het begin was het altijd de bedoeling geweest dat Kinnaman maar één seizoen de rol van Kovacs zou spelen. Anthony Mackie kon zo dezelfde rol heel eigen maken.

Behalve Kinnaman en Mackie zijn Chris Conner (American Crime Story) en Renée Elise Goldsberry (The Good Wife, Hamilton) te zien. Het is een hele diverse en verrassende cast die een sterke prestatie neerzetten.

Vervolg?
IMDB geeft de serie een 8, Rotten Tomatoes een 67% met 95 reviews, en een gemiddeld cijfer van 6.59/10.

De meeste kijkers waarderen de serie wel: Het is een "cyberpunk fantasyland dat nooit verveelt". Het is duister, gewelddadig en dystopisch, maar zeg nou eerlijk, dat is heerlijk. Zoveel aandacht voor de productie en het uiterlijk, het ziet er prachtig uit, met ijzersterke thema's en een solide plot!

Hoewel de serie goed ontvangen is, heeft deze behalve een anime-film geen 3e seizoen gebracht. Het lijkt er op dat dit voornamelijk komt door dure sets, kostuums en special effects. Het geld voor een derde seizoen was niet beschikbaar.Wist je dat...

- In seizoen één heeft elke aflevering de titel van een klassieke film noir uit de jaren '40 en '50

- Gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard K. Morgan, herschreven voor Netflix door Laeta Kalogridis.

- In 2020 is de anime-serie Altered Carbon: Resleeved uitgekomen.

- Oorspronkelijk waren er plannen voor een film, maar het was teveel voor één film en werd het een serie.

- De pilot is geregisseerd door Miguel Sapochnik, bekend van de aflevering Battle of the Bastards in Game of Thrones.

Bekijk nu de bijzonder spannende Sci-fi serie Altered Carbon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen