Gehate cameo in 'Game Of Thrones' uitgelegd

Ed Sheeran zat in Game of Thrones in een behoorlijk misplaatste cameo. Maar het idee was leuk.

Jim Pedd, 11 mei 2021 08:14

Zanger Ed Sheeran had een cameo in Game of Thrones. Echt goed werd zijn rol niet ontvangen. Waarom zat hij eigenlijk in de HBO-serie? En waarom zo duidelijk herkenbaar?
Sheeran heeft een van de meest besproken cameo's in de geschiedenis van Game of Thrones. Hij zit in het zevende seizoen van de fantasyserie. Dat hij daarin zat was niet direct verrassend: de serie had wel meer muzikanten een rolletje gegund.

Groot fan
Onder meer Coldplay, Mastodon en Bastille waren te zien in Game of Thrones. Maar de rol van Sheeran was een stuk prominenter dan de cameo van andere zangers.

Eddie speelde een soldaat van de Lannisters die Arya Stark tegenkwam toen ze door de Riverlands reisde. Sheerans personage zong Hands of Gold en had zelfs een gesprek met Arya. Maar die cameo voelde niet heel erg lekker, al blijken de intenties goed.

Showrunners David Benioff en D.B. Weiss stellen namelijk dat de cameo vooral een verrassing was voor actrice Maisie Williams, die de rol van Arya speelt. Zij was groot fan van de zanger en om die reden probeerden de twee al jaren een cameo voor hem te regelen.

Dat lukte met het zevende seizoen, waarbij Sheeran zelfs tekst kreeg en mocht zingen. En Williams moest er natuurlijk ook een rol in krijgen.

Grove reacties
De reacties vielen helaas voor hen zwaar tegen. Sheeran kreeg zoveel commentaar dat hij zijn Twitter-account verwijderde, nadat hij de aanhoudende stroom van kritiek niet meer aan kon.

Bovendien besloten de makers zijn personage te doden. In de serie het achtste seizoen was hij (zo hoorden we van prostituees die Bronn ingehuurd had) betrokken bij de Battle of Goldroad, waar heel wat Lannister-soldaten levend verbrand werden door Drogon. Eddie overleefde, maar verloor zijn oogleden en raakte gruwelijk verminkt.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, DB Weiss, David Benioff, Ed Sheeran, Eddie, Maisie Williams

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws