Nu al kritiek op 'Lord of the Rings'-serie van Amazon Prime Video

Kritiek op 'Lord of the Rings'-serie van Amazon

De serie Lord of the Rings is nog niet te zien, maar commentaar is er ook al.

Jim Pedd, 14 mei 2021 om 19:42

Acteur Ludi Lin is bepaald niet te spreken over de Lord of the Rings-serie van Amazon Prime Video. Hij vindt dat de cast van de serie niet divers genoeg is.
De serie Lord of the Rings werd in 2017 aangekondigd en krijgt meerdere seizoenen. De serie speelt zich af voor de gebeurtenissen van The Hobbit, en is veel in het nieuws. Dat terwijl er nog geen trailers zijn geweest en een releasedatum nog niet bekend is.

Niet divers genoeg
Heel wat berichtgeving concentreert zich op het gigantische budget dat Lord of the Rings krijgt. Dat bedraagt naar verluidt bijna een half miljard dollar, wat volgens Amazon nodig is om de wereld van Midden-Aarde op overtuigende wijze neer te kunnen zetten.

Lin retweette dat, met als kanttekening: "Het is moeilijk om te rechtvaardigen dat je een 'gigantische wereld' gaat opbouwen zonder personages die er Aziatisch uitzien".Er zijn al meer dan dertig castleden aangekondigd voor Lord of the Rings en bijna allemaal zijn de castleden wit. Een pijnlijke keuze van Amazon, gezien de huidige discussies rond diversiteit.
Lees meer over: Lord of the Rings, Ludi lin, Amazon Prime Video, Amazon, JRR Tolkien, LOTR

Populair nieuws