Kost 'Lord of the Rings' nou echt een half miljard dollar?

'Lord of the Rings'-makers over het grote budget

Hoe zit het nou met het budget van de serie Lord of the Rings?

Jim Pedd, 14 mei 2021 om 06:00

Amazon werkt druk aan een Lord of the Rings-serie. De laatste tijd kwamen allerlei berichten naar buiten over het prijskaartje hiervan.
Zo zou de serie 465 miljoen dollar kosten voor het eerste seizoen. Daar gaat Amazon Prime Video-baas Jennifer Salke tijdens een interview op in. Hoewel ze het bedrag niet wilde bevestigen, wees ze erop dat het geen gek bedrag zou zijn.

Het budget
"De markt is gestoord, zoals je hebt kunnen zien met de deal rond Knives Out," aldus Salke tegenover The Hollywood Reporter.

"Dit is een compleet seizoen van een gigantische serie waarin een hele wereld opgebouwd wordt. Het bedrag is een sexy titel om op te klikken, maar wat het echt is, is dat we een infrastructuur opbouwen die de hele serie zal blijven bestaan. Maar het is een gestoorde wereld en ik heb heel veel biedingssituaties meegemaakt waar de getallen extreem hoog zijn."

Wat dat betreft is het dus niet gek dat Amazon naar verluidt bijna 1 miljard dollar heeft betaald voor de serie, die niet alleen vijf seizoenen zou krijgen, maar mogelijk ook meerdere spin-offs.
Bron: THR

Lees meer over: Lord of the Rings, Budget, Amazon Prime Video, JRR Tolkien

Populair nieuws