'Superman & Lois' doet iets heel duisters met Superman

Superman & Lois maakt Superman duister

De serie Superman & Lois van The CW doet het opvallend anders dit eerste seizoen.

Jim Pedd, 20 mei 2021 om 09:18

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Superman & Lois is weer terug en doet het weer heel anders dan de eerste paar afleveringen van dit seizoen. Superman neemt namelijk een heel nieuwe wending.
Het tweede deel van dit eerste seizoen moet de kijker een beter begrip voor de beweegredenen van Captain Luthor - de grote schurk van dit seizoen - geven. We leren over zijn beweegredenen en waarom hij vastbesloten is Superman te moeten vermoorden, voordat die zich tegen de mensheid keert.

Duistere en moordlustige Superman
Deel van het traject voor Luthor, is dat Tyler Hoechlin een duistere, kwaadaardige en moordlustige Superman speelt. Die bedreiging hangt niet alleen boven Luthor, maar ook boven Same Lane.

"Je gaat heel veel informatie krijgen", vertelde showrunner Todd Helbing. "Je krijgt te zien hoe complex het is dat Jordan krachten heeft in een klein stadje. Je leert meer over het achtergrondverhaal van Captain Luthor, waarom hij er is en waar hij voor staat. Lois en Morgan Edge gaan meer vechten. Alle verhalen komen bij elkaar en daarin speelt Superman een rol."

Waarom wordt Superman dan moordlustig? "Volgens mij voelde het heel lang alsof Superman saai was, omdat hij zo'n goed mens is. En dat is gestoord. Dat is hoe hij moet zijn, wat het meest interessante van hem moet zijn. Daarom leunen we ook zo richting Clark Kent en begrijpen we hem. Maar in onze serie willen we ook de keerzijde laten zien, zodat iedereen begrijpt waarom die goede versie zo belangrijk is."
Bron: CB

Lees meer over: Superman and Lois, The CW, Todd Helbing, Tyler Hoechlin

Populair nieuws